Srbija bez konkretnosti i bez pobede u Japanu, "samuraji" slavili

Autor: Nemanja Janošev
petak 11.06.2021.
14:18
Izvor: Sportske.net

Remi sa Jamajkom, poraz od Japana.

@FSSrbije/Twitter
@FSSrbije/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije poraženi su od Japana sa 0:1 (0:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kobeu.

Bila je to čvrsta utakmica tokom prvog poluvremena, gde su se dve ekipe fokusirale na središnji deo terena i tu je vođena najveća borba. Brzonogi Japanci više su pritiskali, Srbija je uz dobar presing uspevala da odoli, a do prve prilike čekali smo 40 minuta kada je Ito šutirao sa ivice šesnaesterca, što je bio lak posao za Rajkovića. Potom su i izabranici Dragana Stojkovića pripretili i to u dva navrata. Posle nepreciznog udarca Joveljića sa distance, najbolju šansu imao je Makarić u 44. minutu kada je imao čistu situaciju da šutira, ali je to izveo loše.

Odmah na startu drugog poluvremena, Japanci su poveli. Prvi korner na utakmici u 48. minutu izveli su „samuraji, Tagikuči je glavom sa prve, prebacio loptu na drugu stativu gde je sam bio Junja Ito i lako je zatresao mrežu. Kasnili su u markaciji Spajić i, pre svih, Petković i Ito je neometano postigao pogodak.

U drugom delu igre šansu su dobili Marko Petković umesto Grujića, Vulić umesto Makarića i Gavrić umesto Jovića, a šanse su kasnije dobili i Čestić i Ivan Ilić. Srbija je pokušala nakon tog trenutka da pritisne rivala, otvorio se prostor pozadi i brzonogi Japanci su pokušavali to da iskoriste, posebno ulaskom svežeg Takume Asana. Pre toga, poništen im je i gol zbog ofsajda.

Utisak je da Srbija nije dovoljno pretila, u drugom poluvremenu zapravo uopšte, te i nije mogla da se nada pozitivnijem ishodu. No, bile su ovo dobre provere za Dragana Stojkovića da oproba nove kombinacije u sastavu, te vidi ko bi još mogao da konkuriše za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Međutim bi bilo loše da je došla barem jedna pobeda kako bi utisak bio pozitivniji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke