Srbijo, dobila si još jednu sjajnu generaciju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2022.
18:22
Izvor: Sportske.net

Sad više u to nema dileme!

Fudbalski savez Srbije (fss.rs)
Fudbalski savez Srbije (fss.rs)

Povezane vesti

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godna starosti!

''Orlići'', pod vođstvom selektora Radovana Krivokapića, danas su u četvrtfinalu bili bolji od selekcije Danske, trijumfovali rezultatom 2:1 i izborili mesto među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu! U polufinalu rival našem timu biće reprezentacija Holandije.

Na vodeći gol se čekalo nepuna tri minuta. Aleksandar Stanković je izveo slobodan udarac posle kog je Jan-Karlo Simić zahvatio loptu i poslao u mrežu - 1:0.

Srbija je bila bolji tim u najvećem delu prvog poluvremena, a prilike da uvećaju prednost napšeg tima propuštali su Bubanj u dva navrata, kao i Milošević na asistenciju Stankovića.

Finiš prvog dela igre bio je u znhaku Danaca koji su preuzeli inicijativu i počeli da vrše sve snažniji pritisak pred našim golom. Hejlund je u 39. minutu imao najbolju priliku za Dansku. Primio je loptu u našem kaznenom prostoru, okrenuo se, šutirao, ali lopta je završila preko gola.

Do kraja poluvremena golman Lijeskić je u dva navrata zaustavljao opasne pokušaje rivala i zahvaljujući njegovim intervencijama Srbija je na poluvreme otišla uz minimalnu prednost.

Ali, i početak drugog poluvremena pripao je Dancima. Serensen je odlično probio po levoj strani, poslao loptu na ivicu peterca gde ju je sačekao Hejlund koji je pomalo traljavim udarcem uspeo da savlada Lijeskića - 1:1.

Nova velika prilika za Bubnja viđena je u 54. minutu, ali u kaznenom prostoru nije uspeo da savlada istrčalog golmana Sandera. U tim trenucima selektor Krivokapić je napravio dvostruku izmenu, Đekića i Džodića zamenili su Nedeljković i Vukićević i ponovo je naš tim uspostavio kontrolu dešavanja na terenu.

Bubanj je imao još jednu priliku kada je danski golman ponovo odlično intervenisao, ali u 64. minutu Srbija je ponovo povela i ispostavilo se - stigla do gola odluke.

Bukinac je sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor kad Miloševiću i Bubnju, odbrana Danaca bila je više koncentrisana na Bubnja, što Milošević koristi i preciznim udarcem šalje loptu u donji levi ugao gola - 2:1!

Mogao je Nedeljković sve da reši u 84. minutu, kada se našao sam u kaznenom prostoru posle centaršuta sa leve strane, ali nije uspeo da iskontroliše tu loptu i uputi udarac.

Do kraja, Danci nisu uspeli da priprete, srpski reprezentativci su znalački sačuvali minimalnu prednost i zasluženo izborili plasman u polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke