Srnić: "Zvezda može dalje u Ligi šampiona!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 08.09.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Uveren je da crveno-beli imaju tim za ovakav poduhvat.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da se po drugi put uzastopno plasiraju u glavnu fazu Lige šampiona.

Prvak Srbije je u plej-ofu kvalifikacija eliminisao norveški Bode Glimt. U prvoj utakmici odigranoj na severu Evrope tim trenera Vladana Milojevića poražen je sa 2:1, ali je u revanšu nadoknadio zaostatak i slavio sa 2:0, što je značilo plasman u elitu.

Bivšu fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić, koji se sa ovim klubom igrao u Ligi šampiona, tvrdi da je bio uveren da će naš prvak uspeti da se domogne Lige šampioan, iako je poražen u prvoj utakmici u Norveškoj.

"Naravno, ispratio sam Zvezdin plasman u Ligu šampiona. Sve Zvezdine utakmice pratim i ako ne stignem da pogledam uživo, uvek vratim da pogledam najbolje momente. Meč protiv Bode Glimta sam uspeo da ispratim uživo i iskreno nisam imao dilemu da će se Zvezda plasirati u Ligu šampiona. Očekivao sam da ćemo proći,  jer sam znao da će biti drugačija utakmica u odnosu na prvu koja je odigrana u Norveškoj. Marakana je bila puna, atmosfera sjajna i taj faktor je uvek 12. igrač Crvene zvezde. Mnogo veće ekipe su padale na Marakani od Bodea, tako da nisam imao dilemu što se tiče prolaza. Crvena zvezda je odigrala fantastičnu utakmicu i zasluženo se plasirala u novi format", rekao je Srnić za klupski sajt.

Nada se i očekuje Srnić da Zvezda može i do nokaut faze elitnog takmičenja.

"Biti osam godina u Evropi, od toga četiri u Ligi šampiona je velika stvar za srpski fudbal, kao i naravno za Crvenu zvezdu. Mogu samo da čestitam svim zvezdašima na takvom uspehu. Jedva čekam da vidim kako će izgledati novi format Lige šampiona, mislim da imamo šanse da prođemo dalje. U Ligi šampiona nema lakih protivnika. Mislim da može da se igra, da imamo dobre protivnike i nadam se da ćemo proći među prve 24 ekipe. Zvezda je napravila dobar tim. Navijam da prođemo dalje" , jasan je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke