Srpska budućnost - Ovo su momci koji su obeležili Evropsko prvenstvo za kadete!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 03.06.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Mnogo je razloga za zadovoljstvo posle Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije završila je kao trećeplasirana na Evropskom prvenstvu koje se održava na Kipru.

Ekipa koju sa klupe predvodi Jovan Damjanović je pokazala izuzetan talenat, ali i manjak fizičke spreme na kontinentalnom šampionatu koje je i dalje u toku. Ostala je još finalna utakmica između Portugalije i Italije, a poznato je da su "orlići" turnir okončali kao trećeplasirani ispred Danske.

Naša selekcija je juče bila nadomak finala pošto je u 87. minutu bilo 2:1, pogotkom Mihajla Cvetkovića i autogolom, ali su Rodrigo Mora i Žoao Trovisko doneli preokret Portugalcima do 95. minuta.

Srbija je pokazala da može da igra moderno, ofanzivno, od noge do noge sa bekovima koji izlaze visoko. Ali, isto tako smo imali defanzivnih problema, posebno kada se čuva prednost. Izostajala je fizička sprema pre svega, pa smo u finišu utakmica sa Češkom, Austrijom i zatim juče protiv Portugalaca, padali u poslednjih 20 minuta.

Popriličan broj talentovanih momaka ima generacija 2007. godišta, a svakako da se na ovom Prvenstvu Evrope izdvaja Mihajlo Cvetković. Napadač Čukaričkog je pokazao da je zreliji od mnogih svojih vršnjaka i definitivno je neko ko je bio jedan od najboljih igrača na turniru. Pokretljiv, tehnički sjajan, uz visoku sposonost realizacije. Rođeni Nišlija je momak koji je ubedljivo odigrao najviše utakmica u seniorskom fudbalu u protekloj godini i to je bilo osetno. On je za Čuku nastupio čak 30 puta u svim takmičenjima, upisao se u tri navrata i imao jednu asistenciju.

Za momka od 17 godina, to je impresivno, a da pritom ima zavidnu minutažu.

Neko ko je takođe pokazao da poseduje veliki talenat jeste još jedan napadač - Đorđe Ranković. Fudbaler Crvene zvezde, za razliku od Cvetkovića, nema iskustva u "A" timu, ali ako ovako nastavi, eto njega brzo u planovima Vladana Milojevića. On je nastupao za crveno-bele u Kadetskoj ligi Srbije i na 24 utakmice ostvario učinak od 12 golova i 10 asistencija. Zanimljivo je da je stigao prošle godine i to iz Partizana.

Ne treba izostaviti ni Aleksu Vasilića, koji je takođe produkt Zvezdine škole, baš kao i Andrija Maksimović. Tu je i Nikola Simić iz Partizana koji je odigrao poslednja tri meča zajedno u paru sa kapitenom Viktorom Stojanovićem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke