Srpska kolonija u Honvedu - Pojačanja našli u Partizanu i TSC-u!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.01.2022.
10:32
Izvor: Sportske.net

Honved je trenutno osmoplasirani tim mađarskog šampionata...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Uprava fudbalskog kluba Honved planira da se aktivira u zimskom prelaznom roku i ponovo potraži pojačanja na srpskom tržištu.

Osamnaestostruki prvak Mađarske se u ovom trenutku suočava sa problemima prouzrokovanim virusom kovid-19. Prvi trening posle zimske pauze je održan, a s njim dolaze i novosti u vezi sa pojačanjima u ovoj ekipi.

Trener Ferenc Horvat voleo bi da u svojim redovima vidi mađarskog reprezentativca, a rođenog Kragujevčanina - Filipa Holendera. On je minule jeseni bio u drugom planu kod trenera Aleksandra Stanojevića, posebno dolaskom Kvinsija Meniga. Uz priliku koja se morala dati mlađim igračima, izgubio je status startera i izvesno je da će napustiti ekipu.

Honved mu nudi rešenje. Horvat bi voleo da ga vidi u ekipi, a ukoliko se transfer obistini, bio bi to povratak Filipa Holendera u Kišpešt. Po dolasku iz Kragujevca, Holender je prošao mlađe selekcije Honveda, dospeo do prvog tima i nakon šest godina bio prodat Luganu. Ugovor s Partizanom mu ističe 2024. godine, ali postoji mogućnost da će on biti prekinut ove zime.

Pored Holendera, Honved želi da se pojača i na poziciji desnog beka, a tu su pojačanje pronašli u TSC-u sa kojim imaju odličnu saradnju. U pitanju je Marko Petković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, kojeg je, veruje se, preporučio srpski napadač iz redova ovog kluba Nenad Lukić. Kako je poznato, Lukić je letos iz TSC-a stigao u Honved i vrlo dobro poznaje kvalitete Marka Petkovića, kako ljudske, tako i igračke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke