Srpska tragedija, nismo zaslužili EURO!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 12.11.2020.
23:23
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plassira na EURO.

Starsport/Pedja Milosavljevic
Starsport/Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Reprezentacija Škotske je uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo pošto je večeras savladala Srbiju na stadionu "Rajko Mitić" nakon boljeg izvođenja penala.

U regularnom delu bilo je 1:1 (0:0), isto i nakon produžetaka, a nakon penala 5:4 za goste.

Nije to izgledalo kako treba u prvom poluvremenu, reprezentacija Srbije je pokušavala dugim loptama da pronađe Mitrovića, a kada bi loptu spustila na zemlju, ni to nije išlo.

Kiša je pravila velike probleme našoj reprezentaciji zbog tehničkih mogućnosti naše sredine terena koje su samim tim bile smanjene, pa su Škoti lako dobrim kretanjem pokrivali svoj deo terena i nisu dozvolili opasne napade naše reprezentacije.

Čitavih 20 minuta je bilo potrebno našem timu da se prilagodi ovakvoj postavci Škota koji su pokazivali ambiciju čak i da napadnu u par navrata.

Ipak, u 23. minutu prva velika šansa na utakmici, ispostaviće se i najbolja u prvom poluvremenu. Tadić je desnom nogom pronašao Mitrovića koji vraća povratnu loptu Lukiću, a fudbaler Torina je šutirao malo pored gola.

Imali su i Škoti šansu, Mekgin je nakon lošeg uklizavanja Gudelja i akcije Mekgregora došao u šansu, ali nije najbolje reagovao, Rajković je lako ukrotio njegov udarac.

U drugom poluvremenu smo očekivali bolju Srbiju, ali nismo to videli na startu.

U 51. minutu velika šansa za Škotsku, Dajks je uspeo da izbaci Mitrovića koji se okliznuo u bitnom momentu, dodao je do Robertsona koji je pratio akciju, ali je i dokazao da je bek, prebacio je gol iz izgledne pozicije.

baner

I onda šok, Kostić očajno izbacuje loptu, praktično je dodao u sredinu gde su bili fudbaleri gostiju, Kristi na kraju dolazi do lopte i šutira hirurški precizno za 0:1.

Filip Mladenović je ubrzo zamenio nedovoljno spremnog Kostića, ali smo i dalje čekali Srbiju da oživi.

Mekgregor je imao dobar udarac u 70. minutu, a minut kasnije dobar skok Milinković-Savića i lopta je otišla u mrežu, ali sa spoljne strane.

Tumbaković je jasno stavio svima do znanja da želi još ofanzivniju Srbiju, ušli su Katai i Jović. Ipak, Kristi je mogao vrlo lako da povisi na 0:2, imao je odličan šut iz kaznenog prostora koji je završio nekoliko santimetara pored stative.

Fantastično je igrao Kristi koji je napravio ogromne probleme našoj reprezentaciji, definitivno je istakao kandidaturu za igrača utakmice.

Prvi pritisak Srbije u drugom poluvremenu usledio je u 75. minutu kada je lopta kružila oko kaznenog prostora gostiju, a udarac je imao i Mitrović glavom kada je lopta prošla pored gola.

I to je splaslo, nismo mogli da se otrgnemo utisku da je selektor Škotske večeras pripremio utakmicu na fantastičan način.

Odlična akcija Srbije u 85. minutu nije završena golom, Mladenović je sjajno centrirao za Jovića koji je šutirao pored gola glavom.

I onda, 90. minut, korner za Srbiju koji je izveo Filip Mladenović, najviši u skoku Luka Jović koji postiže najdraži gol u karijeri - 1:1!

Nemanja Maksimovic

Otišli smo u produžetke.

Ozbiljnije smo igrali u produžetku, imali loptu u svom posedu, a onda baš pritisli protivnika u periodu od 95. do 100. minuta.

Fantastičan udarac Gudelja u 99. minutu utakmice sa 25 metara, odbranio je golman gostiju, izgledalo je kao da Škoti čekaju penale.

U 103. minutu beležimo i pokušaj Kataija, bilo je i više nego jasno da je Srbija fizički spremnije ušla u produžetke i za razliku od protivnika, manje je želela penale.

Drugi produžetak nešto mirniji, Katai je oprobao ponovo svoj udarac, ali je Maršal bio siguran, samo se zagrejao za penale koji su usledili ubrzo.

PENALI
1. serija: Grifits pogađa, Rajko je imao loptu na ruci! Dušan Tadić siguran!
2. serija: Mekgregor uspešan; Maršal umalo brani Joviću, 2:2!
3. serija: Mektominej perfektno; odlični Gudelj;
4. serija: Mekbarni lagano u mrežu; odlični Katai!
5. serija: Meklin vara Rajka; Mitrović ne pogađa, Maršal mu brani...

Škotska se na ovaj način plasirala na EURO, nismo uspeli ni posle 20 godina...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Saturday, 14.11.2020
00:17

Мени није јасно зашто ова држава и даље тврдоглаво улаже у фудбал када је јасно да смо од истог оперисани. 20 година се не можемо пласирати на ЕУРО, неко би рекао ок, дај да видим где смо добри па да ту улажемо (у нашем случају ватерполо, кошарка, одбојка) али не, паре су у фудбалу. Треба градити стадионе да долазе људи да гледају јер на крају крајева скупи стадиони су ти који подижу ниво игред. Укључио сам се у последњих неколико минута и одгледао пенале и то је било сасвим довољно, претходно време сам искористио тако што сам одгледао добар филм.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 13.11.2020
13:11

Sao pantici i sojici su verovali da Srbija moze da se plasira na evropsko prvenstvo sa tumbakovicem na klupi. Ljudi sredinu terena nismo imali, a sasa lukic se nije video, a tumbakovic ga do kraja drzi u igri.

avatar
BlueBoy84
Friday, 13.11.2020
13:05
avatar
Amalainter
Friday, 13.11.2020
12:21

Namerno ispali..da ne bi igrali u grupi sa Hrvatskom.. 😂

avatar
Bato C.
Friday, 13.11.2020
09:22

Tole je kriv za sve

avatar
deki trbic
Friday, 13.11.2020
08:33

RTS- MEDISKI JAVNI SERVIS EVROPSKE SRBIJE- VASE JE PRAVO DA ZNATE SVE (NISTA) hvala RTS-u na prenosu utakmice xD

avatar
Ivan Djordjevic
Friday, 13.11.2020
06:39

Kakve igrace imamo,sacuvaj Boze.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 13.11.2020
02:25

Bruka i sramota su reci koja su konstantna asocijacija vezana za fudbalsku reprezentaciju Srbije. I ranije sam rekao da necemo na Euro a iskreno verujem da je i bolje sta necemo biti tamo. Razmisljam od pozitivnim stvarima koje bi se desile da smo se kvalifikovali i jednostavno ne mogu da nadjem nijednu. Neko bi rekao da bi zaradili silan novac, da ali se ne bi potrosio tamo gde treba tako da neka hvala. Sta se tice same utakmice aman nikad nisam video manje zalaganja od ovog sinoc. Ne vidim potrebu ocenjivanja igraca jer su svi jedna kolektivna nula. A onaj ko je nula ispod nule je selektor kojem bi momentalno prisio otkaz jer ovakva postavka, selekciha igraca, zalaganje i sve sta ide sa tim je samo njegova krivica. Da pricam od nekoj buducoj selekciji igraca, kome se treba zahvaliti itd necu jer nam se sve svodi na isto. Imate selektora koji odvede ekipu na SP pa dobije otkaz da bi ga zamenio pocetnik. Izgubio sam 10 god zivota u J Africi 2010 i jos 10 protiv Slovenaca, 5 protiv Svajcarske ali vise ne, zivot je kratak

avatar
nenadnenad1234
Friday, 13.11.2020
01:59

Da mi neko rekao da ce ovo vise boleti nego F4 u Parizu, ili Auzburg i Az Alkmar,...
Cak ne bi verovao da vise boli nego finale EP u basketu 2017...
Sta reci posle svega?

Apsurd da si izmenama dobio na kvalitetu, a da ti Mladenovic ne bi mozda ni bio u protokolu da smo kompletni, ili da Kostic i Rile nisu bili roviti.
Da Katai isto ne bi bio u protokolu, da Filip nema koronu.
A ulazak Luke i postavljanje taktite koja njemu ic ne odgovara je prica za sebe.

avatar
BlueBoy84
Friday, 13.11.2020
13:06

Kakav crni KATAI.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 13.11.2020
13:42

Moze da bude crn kolko oce, decko je uneo kolko tolko zivosti u igri nase reprezentacije, za razliku od Sergeja.

avatar
Mirjevac
Friday, 13.11.2020
01:39

Drustveno uredjenje u drzavi i situacija u drzavi, i stanje u FSS sve to utice na igrace i na rezultat! Zato niko nebi trebao a jos manje smeo da kritikuje igrace, igraci su igrali svoje, a dok FSS i drzava nisu svoje odigrali, drzava nije obezbedila da se gledaju utakmice reprezentacije, iz tog FSS samo gledaju da ubacuju one igrace da igraju koje mogu da prodaju i dapodele pare! Trener se nista ne pita zato nam je to tako!

avatar
Gerrard8
Friday, 13.11.2020
01:38

Dozivotni bojkot reprezentacije....

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 13.11.2020
01:05
avatar
Marko HM
Friday, 13.11.2020
00:52

Škoti su danas iskoristili najslabiju tačku naše reprezentacije - srce.
Od mene jedno veliko ZBOGOM!

avatar
Fan Celsija
Friday, 13.11.2020
00:40

Normalno da nismo zaslužili, prvo poluvrijeme tromo, bezidejno, dok su Škoti bili pokretniji. Tek od gola Škotske smo se malo trgli i postigli gol. Mislim da smo trebali odmah od početka da zaigramo brže, takođe mislim da je trebao neko pokretljiviji na sredini, npr. Gaćinović. U produžecima smo bili bolji, ali opet nedovoljno za gol razlike. Penali jesu lutrija, ali kad vidim da neko krene da šutira, a nije ni namjestio loptu, smuči mi se, Škoti su bili dosta mirniji kod izvođenja penala. Možda je i bolje što je ovako završilo, jer ako ne možemo pobijediti Škotsku, šta bismo protiv Belgije, Francuske, Španije...

avatar
Nemanjici
Friday, 13.11.2020
00:35

Nek idu na splavove za bolje i nisu. Koji Euro tamo bi nas nakantavali svi...

avatar
Petar Petar
Friday, 13.11.2020
00:35

Iskreno ga nismo zasluzili. Smeo sam ruku da stavim da ako neko masi penal od nasih da ce to biti Mitrovic, ili Jovic, a tek kada sam video da odlucujuci izvodi Mitrovic znao sam da je to to. Ne znam zasto, ali mi je takav osecaj bio. Skoti zasluzeno i realno ako ti ne mozes Skotskoj u BG da napravis problem nema sta da trazis na evropskom. Potvrdilo se ono da napred zajedno ne mogu SMS, Tadic i Mitrovic, a niti Jovic umesto bilo kog od njih trojice. Jednostavno sa takvom postavkom smo previse staticni. I jos jedna stvar, ne znam zbog cega se vise onaj Kostic zove da igra? Covek jednu jedinu utakmicu u reprezentaciji nije izgledao cak ni solidno. Vezni red slab veceras, neprimetan, u odbrani onaj S.Mitrovic dok je bio na terenu jedan duel u skoku nije dobio i sa napadom gde se redovno na skoku udvajaju SMS i Mitrovic (znaci cuvaju jedan drugog) nista bolje nije ni moglo da se desi. Zalosno, ali iskreno u grupi sa onim azdajama mi ne bi imali sta da trazimo, ovako su nas bar postedeli nerviranja. Od 120 minuta mi jedan minut nismo izgledali bolje na terenu od njih, gol je cista sreca, a ne pokazatelj neke nase snage i igre. I kad se gleda utakmica na svakom delu terena smo bili sa bar jednim igracem manje - toliko su nas nadtrcali Skoti, ili su znali za razliku od nasih gde treba trcati i kako. Razocaravajuce!!!

avatar
Dimitrije Petrovic
Friday, 13.11.2020
00:34

Tumbakovića sramota da bude za onih 90 minuta. U onom mrtvilu zaista sjajan Gudelj, i na moje veliko iznenađenje sve izmene vrlo dobre. O Mitroviću nema potrebe pričati, najveći borac u reprezentaciji, nadam se da ga nećemo pljuvati ko što umemo... Na kraju zasluženo Škoti idu dalje, uostalom više su i želeli to pa neka ih nek se igraju, a nama je ovo već normalno nećemo se ni stresirati puno.

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 13.11.2020
00:33

Браво Митровићу, браво Тумбаковићу.

avatar
Vlada Mutavi
Friday, 13.11.2020
00:32

Ovako bezidejnom igrom i veoma slabim zalaganjem nismo ni zaslužili da idemo na EP.
Kakav FSS takva i reprezentacija. Sve je u rangu trećerazrednih zemalja na fudbalskoj mapi sveta.

avatar
Mario21
Friday, 13.11.2020
00:31

Treba da vas je sramota zbog odnosa prema igri i nezalaganja!

avatar
Le Tissier
Friday, 13.11.2020
00:30

Zamislite da smo prosli pa da budemo primorani da gledamo ovu igru. Ovako ce se sigurno neke zanimljivije utakmice prenositi na EP.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 13.11.2020
00:30

Da nije tuzno bilo bi smesno.Nije kriv izlapeli Tumbakovic koji je tu postavljen sto se niko ne bori i ne kida sem mozda Mitrovica,i naravno Gudelja kad je pomeren u sredinu terena,utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo i ti igras kao da je trening mec,i pun mi je k naseg kapitena sa zenskim glasicem koji nista ne uradi u utakmici protiv nikad jace Skotske,uzeo prvi da sutira penal 'veliki majstor'.I nema razloga da se pljuje Mitar,omasio covek pa sta,on je jedini hteo da trci i vrsi presing ali nije imao sa kim,mada mogu da zamislim sta bi bilo da je Katai omasio:),kako god nismo zasluzili ljudi,nas fudbal je truo poslednjih 30 godina zbog raznih ljudi koji se smenjuju i vode ga,jbg,do neke nove prilike.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 13.11.2020
13:50

Glavno je pitanje sto je dato igracu koji se 120+ minuta "tukao" za protivnickim igracima, koji je popio gomilu "batina" da sutira peti penal i zasto najsigurniji izvodjac sutira prvi.
Drugo niko ne kaze da smo mi 4 od 5 penala sutnuli sa strahom, lose, ili nesigurno.

avatar
Младић
Friday, 13.11.2020
00:28

Нема везе што овај пут нисмо изгубили убедљиво треба сменити селектора јер опет није играо Миливојевић.А он у Јенглеској игра за Кристал Палас.Смена па назад на почетак.Да није било кише победили би смо.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 13.11.2020
11:46

Cenis da je trebalo da falsifikujemo PCR test za Koronu?

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 13.11.2020
15:04

Luka ima virus, ne postoji ''Jengleska'', kakav bre crni K. Palas (kao da igra za Arsenal), bismo je jedna rec.

avatar
United_forever
Friday, 13.11.2020
00:26

Hahahahahahhhah, nismo ni zasluzili, nikad mi necemo otici

avatar
miki2
Friday, 13.11.2020
00:26

Bar sad nemoramo da se brinemo narednih 10 godina necemo igrati ovako bitan mec.

avatar
Südkurve München
Friday, 13.11.2020
00:26

Nemos' mrtav sutirat penal, ne ide

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Friday, 13.11.2020
00:25

Kada je zvezdaSrbija ispala na zvezdanaesterce jasno vam je da je krajnje vreme došlo za čistku u srpskom fudbalu! Svi napolje!

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 13.11.2020
13:13

Srecan tumbakovic svima koji slave ljepi.

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 16.11.2020
13:21

Srecni i mitrovic i vuletic svima koji slave ljepi.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Friday, 13.11.2020
20:57

Slave Snežana i Milan Borjan i svi zvezdaši sa njima :D