SRPSKI FUDBALSKI MRAK - Drastičan pad na listi koeficijenata posle ŠESNAEST poraza!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 26.10.2023.
23:34
Izvor: Sportske.net

Igre nisu dobre.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Nemamo još mnogo aduta za pohvalu što se tiče dobrih igara kada izađemo iz Srbije. 

Koliko smo daleko od ozbiljnih evropskih timova pokazali su naši klubovi (koji, ruku na srce, nisu imali sreće u žrebu), kao i naša mlada reprezentacija koja je ponižena na gostovanju Engleskoj gde je bilo neverovatnih 9:1. 

Jedina svetla tačka jeste seniorska fudbalska reprezentacija Srbije koja se praktično plasirana na EURO pobedom protiv Crne Gore, ali ako nastavimo ovim tempom, teško da će i ona imati svetlu budućnost.

UEFA koeficijenti konačno otkrivaju pravu sliku srpskog fudbala, pali smo i to baš ove nedelje, ispali smo iz top 15 država jer su nas pretekli Česi, Danci, Norvežani, i iako je istina da smo svi tu blizu, činjenica je da smo osvojili samo 1.4000 bodova u ovoj sezoni je nešto po čemu smo bolji samo od Rusije od država u top 30 na listi koeficijenata. 

Da, od Rusije koja ove sezone nema klubove u Evropi, pa je skupila 0.0000 bodova. 

Sramotni podaci, Malta, Andora, Severna Makedonija, svi su oni skupili više bodova od nas, o Albaniji, Luksemburgu, BiH, Letoniji i da ne govorimo. Da dolijemo ulje na vatru, 

SRPSKI KLUBOVI OVE SEZONE U EVROPI IMAJU SKOR OD JEDNE POBEDE, DVA REMIJA I ŠESNAEST PORAZA.

Podsetimo, top 15 nacija po koeficijentu imaće u sezoni 2025-26 pet učesnika u Evropi, mi očigledno nećemo biti na tom mestu.

I ne zaslužujemo. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke