Srpski kadeti kreću u pohod ka EP, Stolica objavio spisak

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.10.2016.
12:35
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Kadetska reprezentacija Srbije krajem oktobra učestvovaće na kvalifikacionom turniru u italijanskoj Raveni, što je prvi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Rivali našim ''Orlićima'' biće selekcije Makedonije, Albanije i domaće Italije, a dve prvoplasirane selekcije iz ove grupe obezbediće plasman u dalje takmičenje.

Prvi meč na ovom turniru Srbija će odigrati 26. oktobra protiv Makedonije, dva dana kasnije rival će im biti Albanija, a 31. oktobra sastaće se i sa Italijom u poslednjem kolu.

Selektor Ilija Stolica pozvao je 23 igrača i oni će od danas biti na okupu u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi:

Golmani: Miloš Gordić (Crvena zvezda), Aleksa Milojević (Jagodina), Mihailo Karadžić (Čukarički), odbrana Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Kosta Pantazis (Partizan), Nikola Simonović (Crvena zvezda), Jovan Pavlović (Sport Tim), Vasilije Bakić, Dimitrije Kamenović (Čukarički).

Vezni: Ivan Ilić, Željko Gavrić (Crvena zvezda), Boris Popović (Turs), Andrija Radovanović (Domžale), Armin Đerlek (OFK Beograd), Igor Šehapi (Partizan), Stefan Stanković (Inter).

Napad: Aleksa Janković, Bojan Kokir (Partizan), Filip Stuparević (Voždovac), Radivoj Bosić (Crvena zvezda), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Slobodan Babić (Rad).

Naša kadetska reprezentacija je učestvovala na prethodnom EP u Azerbejdžanu, a selektor Ilija Stolica veruje da i ovaj tim ima kvalitet da se nađe na završnom turniru.

''Pred nama su rivali koje smo dobro snimili. Makedonija ima jednu od najtalentovanijih generacija u poslednjih nekoliko godina koja radi po specijalnom programu, žive i rade kao ekipa i imaju zaista niz dobrih rezultata. Albaniju smo takođe skenirali, videli da se oslanjaju na italijansku školu fudbala. Igraju čvrsto, veoma disciplinovano.

O Italijanima sve znamo, njihove selekcije igraju po istom modelu i sistemu, tako da iznenađenja nema. Mi, ipak, gledamo sebe, svesni da pre svega sve zavisi samo od nas. Imamo kvalitet, znamo šta želimo i koji nam je cilj, veruem da ćemo i da ga ostvarimo'', izjavio je Stolica.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke