Srpski ''Orlići'' ruše šampiona Evrope!

Autor: Darko Mitrović
petak 27.05.2022.
19:49
Izvor: Beta

Za ovu generaciju ništa nije nemoguće!

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Krivokapić rekao je danas da predvodi grupu sjajnih igrača, koji se za utakmicu protiv Holandije u polufinalu Evropskog prvenstva u Izraelu pripremaju kao i za svaku drugu.

"Holanđani su aktuelni šampioni Evrope u ovom uzrastu. Prethodna dva ciklusa nije bilo završnice Evropskog prvenstva zbog kovida, a pre toga Holandija je osvojila vezano dva šampionata. Za nas ništa novo, svima je poznata holandska škola, a mi se za ovaj meč pripremamo kao i za svaki drugi. Kao i uvek, prvo gledamo sebe, veoma je važno da se momomci regenerišu, oporave i pripreme za novo iskušenje. Njima nije važno ko je s druge strane terena, fantastična su grupa, sjajni momci", rekao je Krivokapić za sajt Saveza.

Kadetska reprezentacija Srbije igraće u subotu od 20 časova u Netanji protiv Holandije, u polufinalu Evropskog prvenstva za igrače uzrasta do 17 godina.

Krivokapić je rekao da će sa saradnicima analizirati igru Holandije i pripremiti igrače.

"Dovoljno da ih upoznamo sa onim što nas očekuje, kroz trening pripremimo taktiku i onda dobar deo toga primenimo na utakmici", dodao je on.

Posle analize rivala, stručni štab uvek pripremi iznenađenje igračima, a uoči četvrtfinala protiv Danske, ekipa je odgledala pet minuta velike pripreme i borbe iz čuvenog filma "Sparta", naveo je Savez.

"Ovo je jedna, usuđujem se reći, posebna generacija momaka, veoma pametnih, posvećenih, talentovanih igrača. Ne treba im ništa reći dva puta, lako i brzo sve upijaju, a poštovanje prema sebi i drugima ih čini posebnim. Shvataju poentu, prihvataju poruku, veruju u ono što svi zajedno radimo", naveo je selektor.

"Iz dobrog tima sve dolazi, zato i momci stalno ističu – tim. Tim je prošao sva iskušenja i preokrete u kvalifikacijama, onda u grupi na Prvenstvu Evrope, zatim i protiv Danske izašao kao pobednik. Nema sumnje da će iz ove generacije igrača mnogi u budućnosti postati A reprezentativci", ocenio je Krivokapić.

U drugom polufinalu igraju Francuska i Portugal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke