Šta će biti sa brojem stranaca u Superligi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.07.2020.
11:56
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Stigla najnovija informacija.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Bilo je i protekle sezone priče o promeni broja stranaca u Superligi, Crvena zvezda je bila zagovornik da se taj broj poveća jer je imala osam stranaca, a u domaćem šampionatu je dozvoljeno samo četiri.

Ipak, do povećanja nije došlo, i dalje su dozvoljena četiri stranca, a ovog leta se spekulisalo da bi taj broj ipak mogao da bude povećan.

Međutim, ''Novosti'' danas otkrivaju da ni od tog povećanja neće biti ništa.

''Iako je Crvena zvezda imala predloga da nema ograničenja za strance, na snazi će ostati važeće pravilo o ukupno četiri igrača sa tuđim pasošem u Superligi i dvojica u Prvoj ligi'', prenose ''Novosti''.
-
baner 2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 21.07.2020
19:42

Обећали да ће повећати број странаца јер је већина клубова била за то. Сачекали мало да се слегне ситуација. И сада обећање лудом радовање. Коме, бре, одговара ово безумно ограничење странаца? Баш никоме. Можда једино неким просечним домаћим играчима који би себи мало да набију цену.

avatar
Capitano
Tuesday, 21.07.2020
16:13

Ogranicenje broja stranaca me ubija na FM...

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 21.07.2020
14:19

Nas fudbal je toliko truo.....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 22.07.2020
01:20

Jeste, ako izuzmes Partizan. Lepo sam vam rekao da je Partizan jedini profesionalni klub, pa cak i ova njegova uprava koja ga ne zasluzuje uvek glasa u svrhu poboljsanja srpskog fudbala, ali nazalost uvek bude nadglasana od amatera.

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 25.07.2020
15:08
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 21.07.2020
13:56

Zasto FSS sada ne organizuje glasanje klubova o broju stranaa kao sto je to uradio za skracenje lige da vidimo da li su klubovi i dalje za povecanje broja stranaca sa 4 na 8 kao sto su bili jesenas kada je zvezda(n Terzic) izasla u javnost sa predlogom o 8 stranaca ili su promenili stav kao sto ga i zvezda menja? zvezda je prvo mislila da posto ima obezbedjen budzet oko 12 puta veceg od Partizanovog da moze da drzi monopol sa menadzerima nad igracima sa srpskim pasosima jer oni igraci koji imaju veze s Partizanom nisu finansijski realni za nase klubove pa su im 4 stranca bili potaman verujuci da ne moze Partizan sa 4 stranca da bude bolji od zvezde sa isto toliko stranaca ali sa 7 mnogo boljih domacih igraca. Medjutim kada ih je Partizan u jesenjem Vecitom derbiju razuverio sa Natkom i Sumom, Asanom i Sadikom koji su bili omalovazavani upravo od zvezdasa kako navijaca tako i fudbalskih radnika i potcenjenih domacih igraca kao sto su Miletic, Ostojic, Urosevic, Zdjelar i supertalentovanih Pavlovica i Stevanovica hteli su da se vec u pauzi izmedju dve polusezone uvede pravilo o 8 stranaca, ali da stranci budu svi oni koji nemaju srpski i pasos evropske unije sto bi znacilo da stranci budu Natko, Suma, Asano i Sadik, ali ne i Kanjas, Marin, Van La Para, Jirka i Tomane, vec samo Zander, Garsija i Boaci. Medjutim posto bi prvenstvo bilo oboreno odustali su, a kada su nakon zimskog prelaznog roka ostali bez ijednog transfera i shvatili da ce upasti u finansijsku krizu odustali su o povecanju broja stranaca jer bi finansijski stabilni Partizan koji dovodi odlicne strance mogao da napravi jos vecu dominaciju u srpskom fudbalu bez obzira sto svi zajedno kada izadju u Evropu budu podredjeni protiv klubova koji dolaze iz zemalja gde je broj stranaca ili neogranicen ili daleko veci od samo 4. Na sve to su zadrzali 3% FSS od prihoda od klubova koji prodaju igraca u inostranstvo, a zna se da Partizan pravi najvece transfere u inostranstvo, a da je FSS nezvanicni sponzor zvezde i zato su uveli dva bonus igraca da bi podstakli prodaju u inostranstvu. Oni su smislili nacin kako da zvezda profitira od transfera i uspesnosti pre svega Partizana, ali i drugih klubova jer je FSS i oprostio dugove zvezdi i dao joj novac i da odrzava pripreme u sportskom centru FSS. Ovo sto rade zvezda i FSS nikada nigde nije postojalo na svetu, u srpskoj istoriji jeste, ali u fudbalu nikada.

avatar
Man united
Tuesday, 21.07.2020
19:39

Свет је леп када сањамо...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 23.07.2020
23:13

Verujem vam na rec.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 21.07.2020
13:13

Glupost. Oces da se "trkas" sa najboljima, a udaras svojim klubovima ogranicenja.

avatar
paok
Tuesday, 21.07.2020
16:56

Pa ako ce dovoditi krseve onda i treba ogranicenje, sta ce ti stranac koji je za nijansu bolji od nasih igraca ili su tu negde. Pravi stranac kosta a nasi to ne mogu da plate. Moze da se ubode sa nekim anonimusom slucajno ali treba ti sreca za to.

avatar
paok
Friday, 24.07.2020
13:51

Iskreno ne znam, nisam skaut da pratim razne igrace. Uvek mozes da nadjes igraca ako platis kako treba. Ne mogu normalno svi da budu vrhunski jer to nije moguce. Nekada je dobro imati i prosecnog igraca kome je to prirodna pozicija a ne gurati Miletica i Lutovca, na desnog beka mislim.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 23.07.2020
14:34

Da se ne lazemo, svako bi pre imao domaceg igraca nego stranog, ali kada domaceg ne mozes da dovedes, naravno da ce onda da gledas da uzmes nekog intercionalca?

Prosto naprimer svi govore kako ne treba trositi pare za stranca na poziciju golmana. Pa mene cisto interesuje da mi kazes kog Partizan domaceg igraca moze dovesti na poziciju desnog beka? Trenutna dva desna beka (MIletic i Lutovac) su igraci kojima to nije prirodna pozicija.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 21.07.2020
12:21
avatar
svetski prvaci 1991
Tuesday, 21.07.2020
14:41

Visak neka otkupe Terzic l Mrkela oni su ih i doveli i sve koji nisu za Zvezdu.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 23.07.2020
13:08

Slazem se, ali, to je vec vase dvoriste 😉