Šta će biti sa ''Marakanom''? Ovo su opcije!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net, RTS

Generalni direktor kluba govorio je danas i na ovu temu.

Marko Djokovic/Starsportphoto©
Marko Djokovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

U jednom delu današnjeg gostovanja Zvezdana Terzića u emisiji ''Jedan dobar dan'' na RTS-u, povela se priča o i mogućoj izgradnji novog stadiona Crvene zvezde, ili rekonstrukciji postojećeg.

Još uvek nije doneta definitivna odluka u kom će se pravcu ići, a Terzić je ovom prilikom otkrio kakve sve dileme postoje.

''Izgradnja novog stadiona je jako komplikovana tema i ja sam lično za izgradnju novog stadiona. Ali, hoću da se do te odluke dođe konsenzusom. Znači između rukovodstva Crvene zvezde i Skupštine kao najodgovornijeg organa, navijača Crvene zvezde i države. Bez ta tri faktora ne bih dolazio do konačne odluke.

Postoje tu dve opcije, da se potpuno novi stadion napravi na postojećoj lokaciji, druga da se rekonstruiše postojeći. Ima tu mnogo zagovornika teze da je to 'šminkanje mrtvaca' i da Zvezda bez novog stadiona ne može da dođe do parking mesta, ne može do 'skaj boksova', ne može da ga modernizuje na način kako bi to moglo izgradnjom novog stadiona.

S druge strane, i oni koji zagovaraju rekonstrukciju su u pravu, jer kažu da ovaj stadion prvo mora da se sruši, pa se postavlja pitanje gde bi Zvezda igrala za period od 3-4 godine, pogotovo što će se i Nacionalni stadion izgraditi za tri godine.

Veliki je rizik koji bi preuzeli rušenjem ovog stadiona. Može milion nekih okolnosti da se desi, pa da Zvezda ostane bez stadiona. Znači, najbolje je da se napravi novi stadion, pa da se ovaj ruši, ali to opet podrazumeva da bi se pravio na nekoj drugoj lokaciji.

Hoću da sva tri pomenuta ključna faktora se usaglase šta je najbolje rešenje. Razgovaramo, i dugo već pričamo, ali nije to prazna priča. Rade se planovi, projekti, ali videćemo u vremenu koje je pred nama koja će biti konačna odluka'', objasnio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 10.06.2024
20:49

Treba da se dogovorite koliki je čiji procenat.

avatar
Mickey
Monday, 10.06.2024
20:47

Pakuje ga Terza polako da se napravi stadion negde u 3 lepe,a da se postojeća lokacija oslobodi..