Šta će biti sa Motikom? Učinak sa pozajmice ne ohrabruje...

Autor: Darko Mitrović
subota 29.04.2023.
21:24
Izvor: Sportske.net

Zvezda će na jesen igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Sa Motikom ili bez njega?

starsport
starsport

Povezane vesti

Jedan od fudbalera Crvene zvezde koji ovog proleća igraju na pozajmicama u drugim klubovima je i mladi Nemanja Motika, bivša Bajernova nada, koji je pre nešto više od godinu dana za 2.5 miliona evra (podatak sa ''Transfermarkta'') stigao iz Minhena na ''Marakanu''.

Verovalo se tada da je Crvena zvezda dobila supertalentovanog igrača, omladinskog reprezentativca naše zemlje i da će on vremenom sve više dolaziti do izražaja.

Međutim, kako je vreme prolazilo, njegova uloga u Crvenoj zvezdi je bila sve skromnija, pa je ove zime odlučeno da ode na pozajmicu do kraja sezone u Austriju Luštenau.

On je ugovorom sa Zvezdom vezan do januara 2026. godine, na leto će svakako morati da se javi u klub, ali ono što do sada pokazuje u austrijskom bundesligašu ne obećava da bi u narednoj sezoni mogao da popravi svoj status u Crvenoj zvezdi, koja će prema najavama biti još jača nego sada, s obzirom da sledi formiranje tima za Ligu šampiona.

Nemanja Motika je u austrijskoj Bundesligi ovog proleća odigrao ukupno 11 utakmica, bez postignutog gola, uz samo jednu asistenciju. Večeras je njegov tim igrao nerešeno, 4:4 protiv Rida u gostima, a Motika je odigrao poslednjiih pola sata, bez konkretnijeg učinka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke