Šta će biti sa Partizanom ako opet ništa ne osvoji?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.05.2022.
09:36
Izvor: Sportske.net

Partizanov post sada već dugo traje, a šta ako i ova sezona prođe bez trofeja?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle utakmice sa Voždovcem, trener Partizana Aleksandar Stanojević je bio razočaran i pored ubedljive pobede (3:0) nad ''Zmajevima''.

Razlog - prvenstvo je stiglo do poslednjeg kola, uoči kog njegov tim i dalje ima dva boda zaostatka za Zvezdom, a suštinski tri jer u slučaju istog broja bodova Zvezda bi opet bila šampion.

''Tituli se više i ne nadam'', priznao je Stanojević na konferenciji za medije, ali do kraja sezone treba da se odigra i meč finala Kupa, 26. maja između Partizana i Crvene zvezde.

Partizan bi bar jednim osvojenim trofejom prekinuo post koji traje još od proleća 2019. godine i osvojenog Kupa baš protiv Crvene zvezde na ''Marakani'' golom Bojana Ostojića, a ako ni u tome ne uspe, onda će se taj period bez trofeja razvući na najmanje četiri godine.

Kada se tako nešto prethodni put desilo Partizanu?

Crno-beli su trogodišnju pauzu u osvajanju trofeja imali od 2005. do 2008. godine, kada su osvojili duplu krunu i započeli šestogodišnju dominaciju u domaćem prvenstvu.

Pre toga, Partizan je tri godine bez trofeja bio u periodu od 1989. do 1992, opet tri godine razmaka, a taj post je bio duži od 1978. do 1983. godine.

Dakle, ako Partizan do kraja ove sezone ne osvoji trofej, dogodiće mu se nešto što mu se nije događalo 40 godina da duže od tri godine bude bez osvojenog pehara, bilo u prvenstvu, ili u Kupu.

Ako se to desi, postavlja se pitanje da li će to dovesti do kadrovske rekonstrukcije u klubu ili će se sve pokriti uspehom u Ligi konferencija gde je Partizan stigao do osmine finala.

''Zavisimo od rezultata, kako ja, tako i igrači'', poručio je sportski direktor Partizana Ivica Iliev u novogodišnjem intervjuu za portal ''24sedam''.

Iliev je juče odbacio medijske spekulacije da bi trener Stanojević mogao da napusti klupu Partizana u slučaju neuspeha u finalu Kupa. Ali, da li bi onda pozicija Ilieva ili još nekog u klubu ''zavisila od rezultata'', kako je zimus poručio? Četiri godine bez trofeja bio bi veoma ozbiljan udarac za klub poput Partizana.

Da sačekamo najpre ishod finala, biće sve mnogo jasnije već za desetak dana...

Podsetimo, danas je u centru pažnje finale Lige Evrope između Ajntrahta i Rendžersa, od 21 sat u Sevilji. AdmiralBet je zaista pripremio fantastičnu ponudu. Najbolja ilustracija je kvota 10.43 da Filip Kostić bude prvi strelac u ovom meču!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke