Šta čeka Srbiju na žrebu za Mundijal? Stvari postaju sve jasnije, ima promena!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 30.03.2022.
08:31
Izvor: Sportske.net

Koga biste poželeli u grupi?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon sinoćnih baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, poznato je 29 od 32 učesnika Mundijala u Kataru, što već kristališe situaciju kada se radi o šeširima pred žreb za grupnu fazu.

Srbija se nalazi u trećem šeširu i to se neće menjati, uz "orlove" tu su još i Iran, Japan, Maroko, Poljska i Južna Koreja.

Preostala dva mesta trebalo bi da zauzmu Senegal (ako se Meksiko i SAD direktno plasiraju) i Kanada ili Tunis, što zavisi od utakmice selekcije za koju nastupa Milan Borjan.

U prvom šeširu sve je jasno, tamo se nalaze Katar kao domaćin, zatim Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.

Drugi šešir čine sigurno Holandija, Nemačka, Danska, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska, a preostala dva mesta zauzeće SAD i Meksiko u slučaju da obezbede direktan plasman na Mundijal.

Amerikancima je dovoljan i remi na gostovanju Kostariki, što bi pogodovalo i Meksiku.

U poslednjem, četvrtom šeširu za sada se nalaze Ekvador, Saudijska Arabija, Gana i Kamerun, peti tim biće ili Tunis ili Kanada, dok još uvek čekamo rasplet u tri baraža.

Prvi je evropski u kojem se sastaju Vels i pobednik duela između Škotske i Ukrajine koji se za sada ne nazire, zatim interkontinentalni baraž između četvrtog tima Severne Amerike (u ovom trenutku Kostarika) i pobednika Okeanije (Novi Zeland ili Solomonska ostrva), kao i susret između petoplasiranog tima Južne Amerike Perua i predstavnika Azije (pobednik meča između Australije i UAE).

Na AdmiralBet možete da se kladite na pomenute mečeve, finale zone Okeanija je sudar Solomonskih Ostrva i Novog Zelanda. Šampion Okeanije će za Mundijal igrati sa četvrtim iz CONCACAF zone.

PRVI ŠEŠIR: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.

DRUGI ŠEŠIR: Holandija, Nemačka, Danska, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska, SAD*, Meksiko*.

TREĆI ŠEŠIR: Iran, Japan, Maroko, Poljska, SRBIJA, Južna Koreja, Senegal*, Kanada/Tunis.

ČETVRTI ŠEŠIR: Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Kamerun, Kanada/Tunis, Vels/Škotska/Ukrajina, Kostarika*/Novi Zeland/Solomonska ostrva, Peru/Australija/UAE.

Svetsko prvenstvo se igra od 21. novembra do 18. decembra.

Žreb je na programu u petak 1. aprila sa početkom u 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke