Šta je kontradiktorno u Terzićevoj priči o ''jakoj Zvezdi i jakom Partizanu''

Autor: Darko Mitrović
subota 26.08.2023.
09:18
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Kako ovo da shvatimo?

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dao je prethodnih dana opširan intervju za ''Sportski žurnal'' i tom prilikom se, između ostalog, ponovo dotakao višedecenijske priče o ''jakoj Zvezdi i jakom Partizanu''.

Čuli ste verovatno mišljenja da je ''jakoj Zvezdi potreban jak Partizan i obrnuto'', kako bi imali što više jakih mečeva u domaćoj ligi, a što bi im pomoglo da ostvaruju što bolje rezultate na evropskoj sceni.

Terzić se sa tim ne slaže i tvrdi da mu jak Partizan uopšte nije potreban.

''Zbog čega mi treba Partizan da me opominje? Ja razumem, to je nekada bilo u vreme Tita, komunista: dajte narodu hleba i igara, pa treba jaka Zvezda, jak Partizan, floskule. Ja ne vidim stvarno nijedan razlog. Ja bih voleo kao sportista da Partizan bude bolji i kvalitetniji. Stvarno bih voleo. 

Što to ima veze sa Crvenom zvezdom i sa našim motivom unutar kluba da kvalitetnije radimo? Znamo koje su naše obaveze, imamo pritisak od naših navijača sa zapadne i severne tribine, i od strane medija, javnosti, da Zvezda mora iz dana u dan da bude bolja. 

Šta će meni Partizan da bi me motivisao da radim bolje? Imamo 25 bodova više od drugog na tabeli i pritisak od zvezdaške javnosti da budemo bolji i bolji'', rekao je Terzić.

Ništa tu ne bi bilo neobično, da u susret Zvezdinom skorom startu u grupnoj fazi Lige šampiona nije pomenuo jedan problem, a to je - slaba i spora domaća liga u koju se u poslednje vreme utopio i Partizan, što bi moglo da utiče na Zvezdin učinak u evropskoj eliti!

''Najveći problem u Ligi šampiona biće što mi dolazimo iz slabe i spore lige. Naši igrači, hteli ne hteli, su u drugoj, trećoj brzini u našoj ligi. A onda će iz toga upasti u jedan turbo sistem, atomski fudbal, gde su vanzemaljci igrači. Gde je brzina tih igrača ogromna, brzina protoka lopte, pasa. To je samo strah: kako će se naši igrači snaći iz ove spore lige, loših terena, sporih pasova i protivnika pri susretu s mnogo većom brzinom svega'', konstatovao je Terzić.

Dakle, Zvezda ipak nije sama sebi dovoljna u domaćoj ligi i odgovarali bi joj jači rivali? Pa i taj Partizan, kakav god danas bio...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke