Šta je Milojević unapredio u odnosu na Bahara, i to bez DEVETORICE igrača?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.01.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor je već primetio pozitivne promene.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iako je u intervjuu za TV Arena sport naglasio da je Zvezda jesenas igrala ravnopravno čak i sa najboljim evropskim timom, Mančester sitijem i da je samo ''spletom nesrećnih okolnosti'' ostala bez ''evropskog proleća'', generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je usput ipak otkrio kakve je zamerke imao na igru crveno-belih tokom mandata bivšeg trenera Baraka Bahara.

Da je Baharov tim bio i te kako ranjiv, pokazao je i Partizan na kraju jesenjeg dela sezone, kada je slavio protiv Zvezde u Humskoj sa 2:1, pa su crveno-beli ostali i bez jesenje titule u Superligi.

Odmah posle tog poraza Bahar je smenjen, a ubrzo je na njegovo mesto došao Vladan Milojević koji je započeo svoj drugi mandat na klupi Crvene zvezde.

Iako su zimske pripreme još u toku i Zvezda još nije kompletirala sastav, Terzić već vidi šta je Milojević unapredio u odnosu na ono što smo mogli da vidimo pod Baharovim vođstvom.

"Treba imati u vidu da je nama pet igrača sa reprezentacijama na Kupu Afričkih nacija i Azijskom kupu, da su van stroja Katai, Ivanić, Rodić, da je Nedeljković u Birmingemu na potpisu sa Aston Vilom. Tako da je to devet sigurnih startera za naredno prvenstvo koji nisu igrali ove utakmice, osim Rodića, koji se vratio. 

Sigurno će to izgledati potpuno drugačije kada se svi prvotimci vrate, a ono što može da se primeti posle ove tri utakmice jeste da je vraćena jedna ozbiljnost, disciplina, da je Vladan Milojević to utegao na jedan pravi način, njemu prepoznatljiv i da će to biti mnogo ozbiljnije što se tiče defanzive nego što je to bilo jesenas.

Hendikep je kada nemate petoricu reprezentativaca, plus četvoricu naših igrača. Milojević nije imao priliku da uigrava najbolji sastav. Međutim, svi ostali igrači su dobro radili, nadam se da će svi ostali fudbaleri sa reprezentativnih okupljanja vratiti zdravi i fizički spremni jer dolaze iz takmičarskog ritma i da će se brzo uklopiti u zahteve Vladana Milojević", naglasio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke