Šta je Savo primetio kod Asana? ''Ovo je fenomenalan znak!''

Autor: Darko Mitrović
petak 05.06.2020.
17:06
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana nema nikakvu dilemu, Takuma se odomaćio u Partizanu!

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Niko nije mogao sa sigurnošću da tvrdi kako će dvoipomesečni prekid sezone uticati na formu igrača, ali kada je u pitanju Takuma Asano, već prve dve utakmice u nastavu sezone pokazale su da je Partizanov Japanac dodatno napredovao.

Postigao je jedan gol protiv Mladosti, uz majstorsku asistenciju Markoviću, pa još dva pogotka protiv Radnika, uz još nekoliko propuštenih prilika i kako sada stvari stoje, krilni fudbaler bi mogao da bude i najveći Partizanov adut u predstojećem polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde.

Posle meča sa Radnikom, Asano je izjavio da se sada potpuno adaptirao i na klub i na našu zemlju, a danas je na tu temu, između ostalog, govorio i trener Partizana Savo Milošević na konferenciji za medije.

Na pitanje kako Asano doživljava ovu našu svakodnevicu i razloge 18-minutnog prekida utakmice, kao što je to bio slučaj u Surdulici, Milošević je otkrio da ga Asano ništa nije pitao u vezi toga, već da jednostavno izvršava sve svoje obaveze, bez pogovora.

''Takuma ne postavlja nikakva pitanja, uvek odgovara na ona koja mi postavljamo i uvek je to klimanjem glave. Što se tiče našeg fudbala, lično nisam video većeg profesionalca kao što je on i to mora da se vrati.  To je zakon, pravilo, ne samo u fudbalu, nego i u životu'', naglasio je Milošević.

Trener Partizana je potom otkrio i šta je u poslednje vreme primetio kod Asana, što ga dodatno raduje.

''On radi svaki dan, prvi dolazi na trening, poslednji odlazi sa treninga, za vreme korone je svaki dan radio intenzivno, kada smo dobili mogućnost da treniramo na Teleoptiku, trenirao je najviše od svih, i to sve mora da se vrati.

Imao je problema sa adaptacijom, ali u poslednje vreme se dosta smeje, to je fenomenalan znak da se adaptirao i na ekipu, što je bilo neophodno, jer je i on bio u teškoj situaciji pre Partizana kao i Sadik.

Potpisao je za veliki klub, pa išao sa pozajmice na pozajmicu, jako je to teško kada vas šalju sa jedne na drugu stranu i tek sada se adaptirao ovde i dobro se oseća, što je jako bitno. Ima i socijalna barijera jer dolazi sa istoka, iz druge sredine i trebalo je vremena da sve to legne, presrećan sam zbog njega i mislim da je tek počeo da vraća klubu ono što može'', zaključio je Milošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke