Šta je Tumba smislio, kojim sastavom na Norvežane?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.10.2020.
08:29
Izvor: Sportske.net

Mesecima smo čekali ovaj meč, sada je došlo vreme da vidimo koliko ovaj tim Srbije zaista može.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras u Oslu od 20 časova i 45 minuta igra meč polufinala baraža Lige nacija protiv domaće selekcije Norveške, u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Znate već da je ovaj susret trebalo da se odigra još u martu, ali je pandemija koronavirusa sve prolongirala za nekih šest-sedam meseci.

Naš večerašnji rival deluje zastrašujuće u ofanzivnoj liniji tima, njihov selektor Lagerbek na raspolaganju ima ne samo prvu zvezdu Erlinga Halanda, nego i Martina Edegarda, kao i sve boljeg Sorlota, koji je prošlog meseca u tandemu sa Halandom napunio mrežu Severne Irske.

Za to vreme, u septembarskim okršajima, na startu novog ciklusa Lige nacija, naš tim je delovao prilično neubedljivo, pa mnogi sa zebnjom iščekuju večerašnju utakmicu. Pogotovo što će 'Orlovi' biti oslabljeni i za povređenog Filipa Kostića, ali i za štopera Nikolu Maksimovića koji nije dobio dozvolu iz Napolija da s priključi reprezentaciji.

Ipak, oni koji su tu su najbolje što Srbija trenutno ima, i to je potvrdio juče selektor Ljubiša Tumbaković.

On je pred put u Oslo pokušao da skine pritisak sa svojih igrača, izjavama da ni poraz neće biti tragedija, ali jasno je da će ''Orlovi'' učiniti sve da večeras obraduju naciju.

Kako bi mogao da izgleda sastav reprezentacije Srbije?
-
Baner 5

Bez obzira na kadrovske probleme, Tumbaković ima prostora da iznenadi svog iskusnog kolegu.

Možda sa Kataijem koji od početka sezone igra sjajno u Crvenoj zvezdi, ili sa Đuričićem koji je takođe u odličnoj formi u Sasuolu.

U odbrani selektor nećče imati mnogo izbora za manevera, a na poziciju defanzivnog veznog vratiće se Luka Milivojević.

Dilema je i ko će braniti večeras, jer su i Dmitrović i Rajković dobijali prilike u prethodnim mečevima, ali za očekivati je da to ipak bude Dmitrović koji je imao blagu prednost u odnosu na svog kolegu.

Neka prognoza startne postave mogla bi da izgleda ovako:

Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Maksimović, Milivojević, Mladenović – Tadić, Milinković-Savić (Katai, Đuričić) – Mitrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar 7
Thursday, 08.10.2020
12:08

Ovaj tim nema "ni sredu ni krajeve" sto bi narod rekao.
Ne moze se igrati formacija 3-5-2 ili slicna a bez adekvatnih igraca.
Npr..Kolarov iz najboljih dana je idealan za takav pristup..
Samo sto je Kolarov daleko od najboljih dana..
Ne moze da igra kao treci stoper..
Razumem ja selektora koji ga drzi tu za prekide..ali...
To je vec igrac manje u polju.
Da ne duzim..sve najbolje ekipi u Oslu.
Recimo da bi formacija o kojoj pricamo u buducnosti mozda mogla ovako da izgleda...sa okosnicom mladih Paunovicevih i naravno Drulovicevih...
Na golu Rajkovic...
Stoperi Veljkovic,Milenkovic i jos jedan?...Licno Bane Ivanovic.
Levo siroko Gacinovic..desno recimo Srnic...koji bi "mleo"..
Zadnji vezni Milivojevic ili cak pre Grujic(rezerva Maksimovic)..
Prednji vezni Tadic(Katai rezerva).
Levokrilni Kostic..desno Radonjic.Alternativa Zivkovic.
Napred Vlahovic koji je spic izmedju Jovica i Mitrovica..
Ako je moguce uklopiti i Sergeja,ako je moguce...
Inace su svi ok igraci,stvar motivacije.

avatar
Dorotej
Thursday, 08.10.2020
11:03

Ko god da igra nije važno, samo da uđu u meč bez straha i sa srcem. Imamo i mi kvalitet, nije sve tako crno. Vikinzi će da igraju presing na zadnju liniju, to je činjenica. Tumbaković treba nekako da reši taj problem, da se izbegne beskonačno vraćanje lopte Rajkoviću. Podržavam da Luka Jović krene od početka. Ne možemo samo da parkiramo autobus, pa da igramo na kontru.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.10.2020
12:59

Logicnije je da krene Dmitrovic, jer je jaci na lopti (u nogama) od Rajkovica.
Sad sto se tice Jovica, ako krene Jovic, on pored mora da igra nekog ko ce da kupi lopte i da zna da mu prosledi, a jedini takav je SMS, sto automatski znaci da Mitrovica saljemo na klupu, a realno Mitrovic u zadnjih bog zna kolko godina je nas glavni igrac u timu.

Bar po meni treba krenuti sa: Dmitrovic-Lazovic-Milenkovic-Grujic-Kolarov-Mladenovic-Milivojevic-Maksimovic-Tadic-SMS-Mitrovic

Dobro bi bilo da jednog zadnjeg veznog vratimo na mesto centarhalfa (centralni stoper). Grujic je idealan za to, jer je jak, zna sa loptom i moze driblingom, ili pasom da probije bunker, ako se odlucimo da napade krecemo iz nase polovine.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.10.2020
10:26

Ko je gledao Norvesku protiv Severne Irske, zna da je Norveska nenormalno visoko stajala u presingu, a mi se bogami protiv Turaka nismo snasli na pritisak.
Mozda bi valjaljo probati sa nekim zadnjim veznim (Milivojevic, ili Grujic) na mesto centarhalfa koji ce organizovati napada i uz Kolarova i Blekija uz pas pokusati probiti bunker, ako ne onda SMS-a i Mitrovica gurnuti napred i igrati odmah na visoke lopte i nadati se da cem

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
10:51

Ko nam je to gledao ''Piramidu radosti''? :-D

avatar
cupavci
Thursday, 08.10.2020
09:20

Umesto Milinković savica, Luka Jovic

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
09:19

Jeste li sigurni za Luku? Ako i bude igrao, mozda ce i umesto drugog Nemanje, a sigurno je da Rajkovic vise zasluzuje da bude na golu jer sa njim odavno nismo primili gol. Rajkovic- Milenkovic, Veljkovic, Kolarov- Lazovic, Maksimovic (Milivojevic), Gudelj, Mladenovic- Tadic, Ljajic (Djuricic)- Mitrovic. Tadic bi morao da se (po)vrati!!!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 08.10.2020
10:33

Rajkovic (Dmitrovic)- Milenkovic, Pavlovic (Veljkovic), Kolarov- Lazovic, Maksimovic (Milivojevic), Gudelj, Mladenovic- Tadic, Ljajic (Djuricic)- Mitrovic. Da li da igra Sergej?