Šta kaže britanska štampa o Zvezdi?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.09.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

"Sportske" u Mančesteru.

Sportske.net/Nikola Mikerević
Sportske.net/Nikola Mikerević

Povezane vesti

Iako je Mančester siti šampion Evrope, pažnju medija, makar podjednaku privlači i povratak Njukasla u elitno društvo.

Više od samog susreta protiv srpskog šampiona, mediji se bave osvajanjem „ušatog“ pehara Mančester sitija. Pošto su, posle mnogo neuspešnih godina, konačno uspeli da osvoje najvredniji pehar, sada se postavlja pitanje – kada će sledeći? Veruju u Mančesteru da mogu to da urade ponovo već ove sezone i da započnu dominaciju kakvu je imao Real Madrid. Takve ciljeve je potvrdio i šef stručnog štaba Pep Gvardiola, rekavši da je svaka sezona priča za sebe i da su u svakoj ambicije iste. "Kažu ljudi uspeli smo, ali ne – nismo. Nije kraj.“

Ipak, o poštovanju Crvene zvezde govori činjenica da britanski mediji napominju da je ovo okršaj dva kluba iz odabranog društva – šampiona Evrope.

Kada su u pitanju pojedinci, Džek Griliš, Mateo Kovačić i Kevin de Brujne su od ranije povređeni i sigurno će propustiti večerašnji susret, a ni Džon Stouns se nije još uvek oporavio. Najveću pažnju javnosti je privukao mladi Žeremi Doku, pridošlica iz Rena, koji je sjajnim izdanjem oduševio već na debiju za "građane“, a u drugom meču postigao i prvenac kojim je Mančester siti izjendačio rezultat protiv Vest Hema i tako započeo put ka preokretu i pobedu. 


Rivalom, odnosno Crvenom zvezdom, ne bave se mnogo, tako ni obraćanje trenera Bahara nije preneto, dok je jedino Daily Mirror pisao o govoru Marka Stamenića.

Zanimljivo, o duelu omladinaca u juniorskoj Ligi šampiona niko ne piše.

PIŠE: Nikola Mikerević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke