Šta kaže druga strana? "Incident u hodniku, poluge kriminala, interesuje ih imovina!"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 12.09.2022.
20:36
Izvor: Sportske.net

Šta se sve dešavalo večeras...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Svašta se dešavalo večeras u JSD Partizan. 

Nakon objava Ostoje Mijailovića koji je sa svojom strujom objavio da je postao predsednik JSD Partizan, sa druge strane se javila struja Milorada Vučelića koja je istakla da Skupština nije mogla da se održi i da je Vučelić i dalje predsednik. 

"Bio je incident u hodniku, prijavljen je nadležnim organima. Nastao je kada je Mijailović pokušao da otme zapisnik. Neću o tome da pričam jer je sve snimljeno, dokumentovano. Onaj ko to treba da radi, neka radi svoj posao. Kao i do sada, rukovodimo se Zakonom o sportu i Statutom. Skupština mora da bude regularna. Poručujem da svaki sledeći put dođu lica koja su zastupnici klubova, ne prijatelji, kumovi, poznanici. Uputstvom koje smo poslali svakom klubu pre nego što je Skupština održana, podrazumevalo se ime, prezime, pozicija u klubu. Lica koja nikakve veze sa klubom nemaju, koje pritom znamo ovako, moraju da napišu na ovlašćenju nešto iz dokumenta", rečeno je iz JSD Partizan.  

"Posle komande i odlaska delegata, ja sam registrovao i konstatovao da za dalji rad nemamo kvorum. Na taj način sam u skladu sa postojećim pravilima prekinuo Skupštinu sa namerom da se nastavi legalan rad na konstituisanju organa JSD", rekao je Vučelić. 

Kasnije su dvojica predsednika klubova dobila reč

Mića Pušica, predsednik Karate kluba

"Nikada u istoriji se nije desilo da KK i FK imaju protivkandidata i da budu jedni protiv drugih. Ja sam najstariji od njih, a i po rezultatima koji sam lično imao, zaslužujemo jedno poštovanje. Karate klub ima najbolje rezultate u JSD. Voleo bih da se održala Skupština u harmoniji, da se sastanemo i pozdravimo. Ja sam razgovarao sa Ostojom, on je došao kod mene, sa gospodinom Novakom Nedićem da me pita za mišljenje. Nedića znam kao dete iz lože, ja sam Ostoji rekao: 'Niti imam obavezu prema tebi, niti prema Vučeliću. Više sam dao Partizanu nego vas dvojica zajedno. Doći ću, čuti program jednog i drugog. Možda budem glasao za jednog, drugog, a možda budem uzdržan. Otkud znaš da od nas prisutnih da neće neko glasati za tebe i otkud znaš da su svi protiv tebe?' Ja sam ovde od 1974. godine. Ova uprava JSD Partizan je završila proces dugodecenijski, da JSD bude vlasnik stadiona. Da vidim šta će gospodin Ostoja ponuditi. Kad sam video predloge Vučelića i Ostoje, nisam video nijedan predlog Ostoje. Poštujem navijače, ali ne mogu priznati nijednom navijaču da vole Partizan više od mene. Ja ne živim od Partizana, nego za Partizan. Želim da dam pun doprinos JSD Partizanu, da li je to Vučelić ili Ostoja, ja sam tu. Nisam razgovarao sa Vučelićem, sa Ostojom jesam, ali sam mu rekao ovo što i vama. Želim sve da vas pozdravim, one koji su danas bili. Partizan će biti i bez Ostoje, i bez Vučele i bez Mića Pušice."


Rašo Vučinić, predsednik Kluba dizača tegova

"Ja ne mogu da kažem imena koja su mene zvala i koja su vršila pritisak da ja budem za tamo nekog kandidata. U razgovorima koji su vođeni sa mnom, bile su jednostavne stvari. 

Privatizacija, poslovni prostori, bogatstvo koje iza svega toga ide. Ovde se radi o pokušaju zauzimanja JSD Partizan, ali ne njega, već imovine koja će doći u posed. Znam da je mnogo rizično reći sve ovo večeras i ko zna kako ćemo svi mi proći s obzirom kakve smo pretnje imali. Razumem sve one koji su otišli sa gospodinom Mijailovićem. Takve pritiske (čime se nudi i ucenjuje), svima vama da se to ponudi glasali biste protiv oca i majke. Ostao je ovde ogroman broj klubova, makar deset. Pitanje je kako bi glasali i oni koji su otišli, da su čuli sve ono što je trebalo da se čuje. Siguran sam da ne bi svi glasali baš tako. Svi su bili pristalice ove ideje, međutim, gle čuda, kako su se pritisci povećavali, tako su jedan po jedan podlegali. Ponosan sam što je ovoliki broj iskrenih ljudi i neustrašivih ostalo pored svega da bude, ne uz Milorada Vučelića, već uz JSD Partizan. Ovde se brani JSD Partizan. Poluge kriminala, vlasti su uticale na ovo danas. Lično mogu da kažem da oni na kojeg su se pozivali ne stoji iza svega ovoga. Apelujem na državu i sve one koji mogu da utiču da prekinu ovo, da oslobode JSD Partizan i da mu omoguće da održimo Skupštinu", rekao je Rašo Vučinić. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke