Šta kaže statistika? Zvezda pala na 3.6%

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.10.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Samo jedan klub ima manji procenat.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Crvena zvezda je odigrala prva dva kola u novom formatu Lige šampiona, ali još uvek nije uspela da osvoji nijedan bod.

Crveno-beli su pretrpeli dva poraza, najpre 1:2 od lisabonske Benfike na ''Rajku Mitiću'', a onda i 0:4 protiv Intera na ''Meaci'', čime su značajno otežali sebi posao u pokušaju da se plasiraju među 24 najbolje ekipe, od ukupno 36 koliko ove jeseni učestvuje u Ligi šampiona.

Zvezdi sada ostaju mečevi protiv Monaka u gostima (22. oktobra), zatim protiv Barselone kod kuće (6. novembra), pa protiv Štutgarta u Beogradu (27. novembra), protiv Milana na San Siru (11. decembra), protiv PSV-a u Beogradu (21. januara) i Jang bojsa u Bernu (29. januara).

Pre početka takmičenja pojavio se matematički proračun po kome bi devet osvojenih bodova u osam kola najverovatnije bilo dovoljno za mesto među 24 najbolje ekipe, odnosno za prolaz u narednu fazu takmičenja. 

Zvezdi sada ostaje još šest mečeva da eventualno dostigne ili premaši pomenuti broj bodova i prođe dalje, ali joj statističari posle dva startna poraza sada daju minimalne šanse za ostvarenje tog cilja.

Kao što možete da vidite na ''X'' nalogu ''Football Rankings'', Zvezdi se daje čak 96.4% šansi da bude eliminisana posle prve faze takmičenja, odnosno u ovom trenutku joj daju samo 3.6 posto da prođe dalje.

Slabije je rangiran samo Slovan iz Bratislave sa 0.6% šansi za prolazak u nokaut fazu takmičenja.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke