Šta Milan Mandarić donosi u Vojvodinu?

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 25.03.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Legendarni srpski biznismen.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Imenovanje Milana Mandarića za potpredsednika FK Vojvodina veliki je korak za novosadski klub. U upravi im je bivši vlasnik Lestera, Portsmuta, Standarda iz Liježa, Šarlroa, Nice, Olimpije iz Ljubljane i fudbalskih klubova u SAD.

Mandarić je u nedavnom razgovoru sa novinarima i sportskim komentatorima Nebojšom Viškovićem i Gojkom Andrijaševićem podelio neka svoj isksutva i pravila iz sveta biznisa primenjena na fudbal. Takav pristup će sigurno gajiti i u voljenoj Vojvodini.

"Ideja koja me uvek vodila, pa i u fudbalu jeste da preuzmem fabrike i firme u teškoj situaciji, u stečajima. Uzmem ono dobro, sklonim loše, pa sam ih udruživao i tako da sam ih tako pravio".

"Fudbal mora da bude profesionalan posao kao i firma. Morate da imate ljude zadužene za finansiranje, koji to znaju bolje od predsednika: šta je budžet, kako se on održava, marketing, kako prodati svoj produkt, a to su igrači. Nema tu velike razlike. Profesionalna organizacija".

"Ko hoće da uđe u fudbal, taj mora da uđe profesionalno. Pare ne smeju da se troše nego da se investiraju. Kao biznis".

"Vojvodina ima istoriju, pozadinu. Gospodski klub. Sve zavisi od ljudi koji bi bili sa mnom. Ona mora da bude prva jednog dana, pitanje je samo kad. Imaju fantastične uslove. Zaslužila je da bude prvak", naveo je Mandarić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke