Šta piše u propozicijama, pod kojim uslovima se odlažu utakmice i ispunjava li Zvezda ove uslove?

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.09.2021.
20:31
Izvor: Sportske.net

Član 15 je posebno zanimljiv.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije je 16. juna ove godine usvojio Propozicije takmičenja za sezonu 2021/22, u kojima se između ostalog definiše i pod kojim uslovima se može odložiti utakmica kada jedna ekipa ima u svojim redovima veći broj zaraženih igrača.

Ovo pitanje je dospelo u žižu javnosti posle zahteva Crvene zvezde da joj se odloži sutrašnja utakmica protiv Voždovca, jer u svojim redovima ima desetoricu igrača zaraženih stomačnim virusom i žestoke reakcije trenera Partizana Aleksandra Stanojevića koji takav Zvezdin zahtev smatra bezobrazlukom.

Na to se odnosi Član 15 koji u nastavku prenosimo.

''Kada se utakmica odlaže zbog iznenadne bolesti igrača (trovanje, grip i sl), a ne zbog sportskih povreda igrača, to se može učiniti ukoliko je bolesno najmanje 7 standardnih igrača (igrači koji su odigrali 70% utakmica). Kada Direktor takmičenja dobije pismeni zahtev kluba za odlaganje utakmice zbog bolesti igrača sa kompletnom medicinskom dokumentacijom (nalaz nadležnog specijaliste, dijagnoza, mišljenje za oporovak tj. dužinu bolovanja i sl.), zatražiće od Medicinske komisije FS Srbije da donese odluku po ovom pitanju, a ista Komisija ili lekar specijalista koga ona angažuje,  je  dužna  da  pre  donošenja  odluke  izvrši  određene  analize,  pregled bolesnika i sl.

U slučaju da pojedini fudbalski klub ima igrače obolele od virusa KOVID19 i da po tom osnovu želi da odloži odigravanje utakmice, takvo odlaganje neće biti dozvoljeno, već će u slučaju da klub poseduje 13 (trinaest) licenciranih igrača sposobnih za odigravanje utakmice (od kojih jedan mora biti golman), utakmica biti odigrana u zakazanom terminu.  

U slučaju da klub ne poseduje 13 (trinaest) licenciranih igrača sposobnih za odigravanje utakmice (od kojih jedan mora biti golman), utakmica će biti odložena i potom odigrana u naknadnom terminu, a klub je dužan da kao dokaz za odlaganje podnese  nadležnim  takmičarskim  organima  medicinsku  dokumentaciju  o  broju  igrača  zaraženih virusom KOVID19.  

U slučaju da klub poseduje 13 (trinaest)  licenciranih igrača sposobnih za odigravanje utakmice iz stava 2. ovog člana, a odbije da sa takvim sastavom odigra utakmicu u zakazanom terminu, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist protivnika''.

S obzirom da je iz Zvezde saopšteno da njeni igrači nisu zaraženi koronavirusom, već stomačnim virusom, na njihov slučaj se odnosi prva rečenica iz ovog člana.

Crveno-beli su takođe saopštili da imaju desetoricu igrača zaraženih stomačnim virusom, pa tako ispunjavaju prvi uslov, ali nisu otkrili njihova imena, pa se sada ne zna sa sigurnošću koji od te desetorice igrača ispunjava drugi uslov, da je odigrao 70 posto utakmica.

Ono što se do sada pojavilo u medijima je da problema sa virusom imaju golmani Borjan i Gordić, kao i desni bek Gajić, ali i ne koja su još sedmorica igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Wednesday, 22.09.2021
23:34

Neće se Zvezda oporaviti od ovog derbija do proleća, a tad opet sveže salate i dijareje