Šta pripreme u Sloveniji mogu da nam kažu o novom Partizanu?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 04.07.2022.
09:52
Izvor: Sportske.net

Neće biti lako uigrati tim po zahtevima Ilije Stolice, ali konture se već naziru...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je u sklopu priprema za novu sezonu odigrao tri utakmice i zabeležio jednu pobedu i dva poraza.

Golim okom gledano, nije to ishod koji budi nadu navijača Partizana da bi naredne sezone tim mogao da prekine Zvezdinu strahovladu, ali na terenu su stvari nešto drugačije.

"Crno-beli" su u prvom meču poraženi od aktuelnog šampiona Rumunije Kluža rezultatom 1:0, a meč je obeležila greška Popovića koji je loše reagovao posle ne baš spretne povratne lopte Šehovića.

Prilika nije bilo mnogo ni na jednoj strani, pa je remi takođe bio realan rezultat, da bi u drugom meču protiv Spartaka iz Trnave Partizan delovao mnogo bolje, naročito u ofanzivnom delu i slavio prilično lako sa 3:0.

Pogodio je i novajlija Andrade što svakako može da raduje Iliju Stolicu, a navijači su bili veoma zadovoljni posle nekoliko ofanzivnih akcija koje su ličile na one iz udžbenika.

A onda, nova realnost u veoma jakoj generalnoj probi protiv Fenerbahčeom, ponovo je golman bio slaba tačka, ovoga puta Ener Valensija je iskoristio grešku Nemanje Stevanovića, što bi moglo da zabrine sve u Humskoj.

Ilija Stolica insistira na igri iz poslednje linije uz veliko učešće golmana, pa će na ovaj zahtev svi čuvari mreže u Humskoj morati da se naviknu ili će klub morati da potraži drugo rešenje, ukoliko želi da izbegne takve greške.

Razloga za umereni optimizam ima, afirmisalo se i nekoliko mladih igrača, između ostalog i ofanzivni vetista Mihajlo Ilić koji je ostavio dobar utisak i mogao bi biti rešenje za "bonus" igrača u Super ligi Srbije.

Partizan će novu sezonu otvoriti utakmicom protiv Javora u Ivanjici, a juče smo pisali o tome kako bi mogao da izgleda sastav "crno-belih" na meču u subotu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke