Šta radi preduzeće ''FSS Stadioni'' dok se Radujko zahvaljuje Zvezdanu Terziću?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.10.2024.
17:20
Izvor: Sportske.net

Zvezdini eksperti se angažovali, Radujko se lično uverio.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Taman kada smo pomislili da će reprezentacija Srbije imati kvalitetne terene u različitim krajevima Srbije da svoje utakmice igra van Beograda, pojavili su se problemi sa novim terenima u Loznici i Leskovcu.

Umesto da se ponosimo kvalitetom terena na stadionu Dubočica nedavno protiv Švajcarske, doživeli smo, na primer, da nam švajcarski reprezentativac Manuel Akanđi poruči kako navodno ''nije igrao na gorem terenu u životu''.

Ubrzo je usledila oštra reakcija novog generalnog sekretara Branka Radujka koji je tada naglasio da je u pitanju ''jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti''.

''Nije država gradila stadione i terene da bi ih neko neodgovorno koristio. Oni su vrednost za buduća vremena i tako ćemo se prema njima odnositi'', poručio je Radujko posle meča sa Švajcarskom i najavio da će za novembarski duel sa Dancima teren biti u mnogo boljem stanju.

Radujko je danas ponovo otišao u Leskovac i lično izvršio inspekciju radova na sanaciji terena.

Svoje utiske je izneo u izjavi zaYouTube kanal FSS-a i izrazio zahvalnost  - generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću!

''Neposredno posle utakmice sa Švajcarskom najavili smo da ćemo preduzeti sve raspoložive mere da ovaj teren bude u neuporedivo boljem stanju, da bude u izuzetnom stanju za utakmicu sa Danskom.

Od tada do danas intenzivno se bavimo izvršenjem te obaveze koju smo javno preuzeli. Mogu da kažem da su do sada pre svega utvrđeni razlozi zbog kojih je teren bio u ovakvom stanju. Pre svega imamo pojavu patogena, odnosno bolesti korena trave.

Ovaj teren je vrlo specifičan, jer ima 95 posto prirodne trave, što znači da je osetljiv na ekstremne vremenske prilike, poput letošnjih 42-43 stepena. Ali, pre svega uzrok je prisustvo bolesti korena trave. Taj problem rešavamo primenom novih preparata, primenom novog ozbiljnog kvalitetnog semena koje će dati rezultat do ove utakmice i dovesti teren u kvalitetno stanje.

Mi ćemo obezbediti i ovaj teren i teren u Loznici i Zaječaru i svih ostalih osam terena iz het-trik UEFA programa i onih koji će biti tek urađeni, jer želimo i hoćemo da se fudbal u Srbiji igra na kvalitetnim terenima.

Sprovodimo mere koje nažalost nisu pre toga bile sprovedene. Svaki klub na kom se nalaze novi tereni imaće kompletnu mehanizaciju i obučene ljude, imaćemo i konsultante iz Premijer lige za održavanje terena. Čuvaemo ove terene kao suvo zlato.

Želim da se javno zahvalim generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću koji je ponudio FSS-u logističku podršku i stavio na raspolaganje eksperte i mehanizaciju Crvene zvezde čiji je teren u izvanrednom stanju. Hvala i gospodinu Žemberiju iz TSC-a koji je takođe ponudio sličnu podršku, ali ona nije bila potrebna jer smo već počeli sa Crvenom zvezdom, ali to su dva dobra primera održavanja terena''.

Podsetimo, pre godinu dana FSS je na svom zvaničnom sajtu objavio da je formirano novo preduzeće FSS Stadioni d.o.o ''koje će se baviti upravljanjem novih fudbalskih objekata koji su izgrađeni u Leskovcu, Zaječaru i Loznici'', pa se postavlja pitanje šta je to preduzeće uradilo po ovom pitanju u proteklih godinu dana i šta danas radi kada lično generalni sekretrar FSS mora da se specijalno angažuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke