Šta se dešava sa rekonstrukcijom ''Čika Dače'', da li će se završiti do Zvezdinog dolaska?

Autor: Darko Mitrović
petak 05.07.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani će se u Leskovcu zadržati duže nego što se u prvi mah činilo.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još dve nedelje je ostalo do početka nove sezone u Superligi, a na kragujevačkom ''Čika Dači'' još nisu počeli radovi na postavljanju reflektora uz dodatne aktivnosti na rekonstrukciji stadiona, kako bi ekipa Radničkog 1923 mogla da superligaške mečeve igra na svom terenu.

Podsetimo, na prozivci igrača na početku letnjih priprema za novu sezonu, trener kragujevačkog superligaša Feđa Dudić je bio oduševljen najavom rekonstrukcije stadiona, kako se ekipa ne bi iz kola u kolo selila iz jednog grada u drugi, ali realizacija tog plana nije baš tako jednostavna, niti brza, pre svega zbog papirologije koja mora da se ispoštuje.

Ono što je od starta bilo jasno jeste to da će Radnički kao domaćin igrati u Leskovcu svoje utakmice na evropskoj sceni u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a nedavno je sportski direktor kluba Slavko Perović potvrdio i da će meč prvog kola Superlige Srbije protiv Železničara takođe biti odigran na stadionu Dubočice, kako bi se ekipa navikla na taj teren uoči evropskog debija 25. jula.

Naredni superligaški mečevi u kojima će Radnički biti domaćin zakazani su za 3. avgust protiv niškog Radničkog u trećem kolu, pa 17. avgusta protiv Vojvodine u petom kolu.

Već 31. avgusta gost kragujevačkog Radničkog biće Crvena zvezda - da li na ''Čika Dači'' ili opet u Leskovcu? Jasno je da će Kragujevčani učiniti sve da šampiona dočekaju na svom stadionu, nešto manje od dva meseca je ostalo do tada, ali da bi se to dogodilo, proces rekonstrukcije će morati da se ubrza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke