Šta se dešava sa Spartakom? Još jedan debakl! Proleter u seriji pobeda!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.10.2021.
19:59
Izvor: Sportske.net

U poslednje dve utakmice Subotičani primili devet golova.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Večeras su odigrane još dve utakmice 12. kola Linglong Superlige, a najbolji utisak ostavila je ekipa Voždovca.

''Zmajevi'' su gostovali u Subotici, gde su deklasirali domaći Spartak sa 4:0.

Ovo je Spartaku četvrti uzastopni poraz, ukupno šesti od početka sezone, što je veoma neprijatno iznenađenje ako se ima u vidu da su nedavno angažovali velika pojačanja poput Nemanje Mihajlovića, Nemanje Nikolića, golmana Filipa Manojlovića.

Podsetimo, u prošlom kolu Spartak je deklasiran u Humskoj od Partizana sa 5:0, a Voždovčani su večeras brojali do četiri. Na vođstvo gostiju čekalo se do 31. minuta kada je Stanisavljević savladao Manojlovića, a pet minuta kasnije Vujnović je duplirao prednost gostiju.

Sredinom drugog poluvremena Voždovčani su iznudili i jedanaesterac koji nije iskoristio Pantović, ali do kraja Vujnović i Stanisavljević postižu još po jedan gol, u 72. i 78. minutu, za konačnih 4:0 u korist Voždovca.

''Zmajevi'' su se ovom pobedom probili na šesto mesto sa 16 bodova, a Spartak je ostao na trinaestoj poziciji sa 12 osvojenih bodova.

U isto vreme, novosadski Proleter je ostvario treću uzastopnu pobedu, ovoga puta protiv Radnika u Surdulici rezultatom 1:0. Novosađani su do trijumfa došli golom Tomovića u 79. minutu, a posao im je bio olakšan od 54. minuta kada su domaći ostali sa igračem manje na terenu zbog drugog žutog kartona Nedeljkoviću.

Mogli su domaći do boda u finišu meča, ali u 85. minutu golman Petrić je odbranio penal koji je izveo Spasić i tako sačuvao bodove ekipi Proletera.

Proleter sada ima 14 bodova na tabeli i probio se na devetu poziciju, a Radnik je ostao na 14. mestu sa deset osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke