Šta treba Partizanu, a šta Zvezdi za proleće u Evropi?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.10.2021.
09:09
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda i Partizan će pokušati da stignu do proleća u Evropi i ako gledamo sve dosadašnje rezultate, reklo bi se da su na pravom putu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je odlično krenula ove sezone u Ligi Evrope, u grupnoj fazi je fenomenalna i ima sedam osvojenih bodova iz tri odigrana meča, jučerašnji bod protiv Midtjilanda je bio jedini remi do sada uz pobede u Bugarskoj i protiv Brage kod kuće. 

Kao što znate, ovoga puta je sistem takmičenja nešto drugačiji, prvoplasirani iz svake grupe ide direktno u osminu finala LE, a drugoplasirani igra plej-of protiv trećeplasiranog iz Lige šampiona. Nije sve, i trećeplasirani iz Lige Evrope će nastaviti na proleće, ali u šesnaestini finala Lige konferencija. 

Ovo bi značilo da je Zvezda praktično, ali ne i matematički, obezbedila proleće u Evropi, a sa pobedom protiv Danaca u Beogradu bi sve bilo jasno, Zvezda bi igrala u prolećnoj fazi i to Lige Evrope. Braga je definitivno najjači rival aktuelnom šampionu Srbije i u Portugalu bi bilo sjajno ne izgubiti ukoliko ekipa Dejana Stankovića želi prvo mesto. 

U Ligi konferencija prvoplasirani ide u osminu finala tog takmičenja, a drugoplasirani ide u šesnaestinu finala protiv trećeplasiranog kluba iz LE. 

Partizan je na pravom putu, ima šest bodova iz tri meča, pa bi se reklo bi da još samo jedna pobeda protiv Flore ili Anortozisa bila dovoljna za plasman u narednu rundu takmičenja jer se radi o slabijim timovima koji teško da mogu ugroziti Gent. 

Svakako, za prvo mesto u grupi potrebno je pobediti u Belgiji i imati bolji skor od Genta u preostale dve utakmice. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke