Šta u Partizanu znaju o Dunajskoj Stredi i odakle će crpiti snagu?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 20.07.2021.
13:10
Izvor: Sportske.net

Sve je spremno!

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pripremaju se za prvu evropsku utakmicu ove sezone i to u Ligi konferencija kada u četvrtak na stadionu u Humskoj za rivala budu imali Dunajsku Stredu.

U Humskoj je sve spremno za evropsku premijeru - igrači i stručni štab obavili su neophodna testiranja, dok se na stadionu obeležavaju stolice kako bi se ispoštovao kovid protokol.

No, domaći zadatak je bio analizirati Stredu, rivala zbog kojeg su u Humskoj oprezni, ali veruju u svoj kvalitet, te domaći teren u prvoj utakmici.

Novopridošli defanzivac Siniša Saničanin zna šta je neophodno kako bi se slovačka ekipa eliminisala.

"O Dunajskoj Stredi znamo da su mlada i kvalitetna ekipa i da, naravno, treba da ih shvatimo maksimalno ozbiljno. Takođe, ulazimo u utakmicu kao favoriti i to moramo i da opravdamo, da budemo maksimalno fokusirani i disciplinovani, kako bismo došli do što pozitivnijeg rezultata. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, koji će nam svakako biti dodatni vetar u leđa i pomoći nam da dođemo do pobede", rekao je Saničanin.

Baš kao i njegov saigrač, Urošević vidi publiku kao jedan od krucijalnih faktora za nadolazeće susrete.

"Dugo nismo igrali pred publikom i, iskreno, sa te strane, jedva čekamo da izađemo na teren. Videli ste koliko nas je ta energija nosila. Biće, naravno, teška utakmica, jer se o protivniku ne zna mnogo. Mlada su ekipa, nepredvidiva i stoga moramo biti maksimalno oprezni, ali i igrati našu igru. Raduje nas i što će na „Dečijoj tribini“ biti dece na stadionu i to je još jedan od motiva da damo sve od sebe, da ugođaj bude potpun", poručio je Slobodan Urošević.

Meč između Partizana i Dunajske Strede u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija na programu je u četvrtak od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke