Šta znači današnja Petrićeva odluka, sa ili bez Natha u derbiju?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.08.2022.
20:41
Izvor: Sportske.net

Na prvi pogled nepotrebno pitanje, ali...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je danas uz dosta muke osvojio tri boda na ''Čika Dači'' u Kragujevcu. Crno-beli su u samom finišu stigli do pobedonosnog gola, a strelac je bio iskusni Bibars Natho u 87. minutu za konačnih 1:0.

Ono što je, međutim, neuobičajeno ne samo ove, nego i ako se vratimo u prethodnu sezonu, jeste to da se Natho uopšte nalazio na terenu u 87. minutu, s obzirom da je bio u ulozi startera.

Do sada je, bez obzira na ime trenera, uglavnom izlazio posle najviše 15-20 minuta igre u drugom poluvremenu, s obzirom na njegove pozne igračke godine, kako bi zadržao svežinu do kraja duge sezone, ali danas je trener Gordan Petrić delom i zbog rezultata odlučio da Izraelca praktično do kraja meča ostavi u igri.

Ako se ima u vidu da se meč igrao po prilično toplom i sparnom vremenu i da je čak i neumorni Urošević zbog iscrpljenosti zatražio izmenu, veliko je pitanje koliko će Natho biti svež za sredu i napornu trku sa Zvezdinim veznim redom.

Po svemu sudeći, s obzirom da je Petrić danas odlučio da odmori Ljubomira Fejsu i Svetozara Markovića i da se vratio na formaciju sa dvojicom štopera, utisak je da bismo u derbiju mogli da očekujemo Partizan u sličnoj formaciji kao protiv Hamruna, sa trojicom u poslednjoj liniji, a to bi ujedno značilo i sastav bez Natha među starterima. Pitanje je sada da li će i Fejsa zadržati mesto startera, ili će poverenje dobiti novajlija Traore koji je danas bio na svojevrsnoj probi za derbi.

Dijabate je posebna priča zbog neprimerenog postupka na klupi za rezerve posle izmene, pa se i tu postavlja pitanje da li on ili Menig od starta meča protiv večitog rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke