Stamenković: "Istorijska utakmica, cilj je da damo gol"

Autor: Beta Beta
utorak 19.04.2016.
21:17
Izvor: Beta

Istorija se piše u Čačku, Borac i Javor su na pragu finala Kupa Srbije.

fknapredak.rs/Slobodan Simić
fknapredak.rs/Slobodan Simić

Povezane vesti

Trener fudbalera Borca iz Čačka Ljubiša Stamenković ocenio je da je sutrašnji duel sa Javorom u polufinalu Kupa Srbije "istorijski", kao i da je cilj njegovom timu da postigne gol.

"Svakako jedna od istorijskih utakmica za ovaj deo Srbije je pred nama. Mi smo u Ivanjici ispunili cilj jer smo dali gol, koji može biti presudan. Takvim epilogom došli smo u situaciju da nas minimalna pobeda od 1:0 može voditi dalje. Dakle, u utakmicu ulazimo sa ciljem da postignemo gol, ali i da ga ne primimo", rekao je Stamenković.

Javor je u prvom meču slavio sa 2:1.

"Znam da će biti jako teško jer ovo su utakmice u kojima nema favorita i gde će oba rivala biti silno motivisana. Poznajemo se dobro i mi smo itekako svesni kvaliteta našeg rivala, koji je to uostalom pokazao u prvom meču. Očekujem dobru utakmicu, pred velikim brojem gledalaca i sportski je da se nadam prolasku u finale", rekao je Stamenković.

U Borcu nema nikakvih kadrovskih problema, pošto su svi igrači zdravi i nema problema sa suspenzijama.

"Primećuju se kod igrača atmosfera i ozbiljnost koji su karakteristični za ovakve duele. Silno žele pobedu i plasman u finale. Ne smemo srljati, neće to biti utakmica koja će se rešiti u prvih pet ili 10 minuta. Moramo biti disciplinovani i koncetrisani svih 90 i nekoliko minuta. Često smo govorili da iza sebe imamo sjajnu sezonu sa odličnim rezultatima, a plasman u finale bi svakako bila kruna", rekao je Stamenković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke