Stanković: "Ako neko ume da preokrene pred 50.000 navijača, onda je to Zvezda!"

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.08.2022.
23:13
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde (ne)zadovoljan.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dejan Stanković je izneo svoje utiske nakon poraza od Makabija u Haifi i istakao da veruje u plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli večeras su poraženi od Makabija rezultatom 3:2, a Stanković smatra da je ovo bila  teška  utakmica i da će u revanšu odlučivati detalji. 

"Kao što smo već i pričali pre meča, znali smo da će biti teška i zahtevna utakmica, malo je teško da analiziram dalje vruće glave. Žao mi je što nismo izvukli bolji rezultat, jer smo mogli. Vratili smo se posle primljenog gola i početnog pritiska, koji je bio i očekivan. Dali smo dva gola, bili smo stabilni u igri, kontrolisali. Žao mi je što smo slabije otvorili drugo poluvreme, mogli smo bolje da reagujemo, ali biće bolje u revanšu. Imaćemo iza nas 50.000 navijača, želimo da budemo konkretniji, da vodimo računa o detaljima, koji odlučuju plasman u Ligu šampiona. Večeras smo mogli da sprečimo centaršut, pa potom i šut... ne može niko da kaže da su nas uhvatili na spavanju, bio je žestok ritam, protiv ozbiljnog protivnika. Možda smo mogli da damo još koji gol u prvom poluvremenu, imali smo šanse i u drugom, tako da očekujem otvoren susret i u revanšu", izjavio je Stanković posle meča za TV Arena sport. 

On je svestan koliko je teško igrati ovakav meč.

"Igračima ništa ne zameram, znam koliki je pritisak igrati ovakav meč, potrebno je odraditi prljav posao, koji se ne vidi, ovo je bio žestok ritam, baš kao što Liga šampiona i zahteva. Videli smo i večeras da niko ne može lako da uđe u Ligu šampiona, ali ako neko ume da preokrene stvari, onda je to Crvena zvezda. Nisam zadovoljan rezultatom, možda smo mogli više, ali prihvatam i idemo dalje", rekao je Stanković. 

Glavno pitanje biće da li će Bukari biti spreman posle večerašnje povrede.

"Šteta što se povredio i da je makar tražio izmenu dva, tri minuta ranije, pre nego što je Sale izašao, ali to je fudbal. Imamo igrače koji mogu da preokrenu u revanšu, pred nama je 90 minuta, možda i više, borićemo se", zaključio je Stanković.

Revanš meč na programu je u utorak u 21.00. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke