Stanković i 12 srpskih fudbalera ostali u igri za evropske trofeje!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.12.2023.
23:50
Izvor: Sportske.net

Samo jedan ima priliku da osovji Ligu šampiona.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Iza nas su takmičenja u grupnim fazama evropskih klupskih takmičenja.

Srpski klubovi Crvena zvezda, TSC i Čukarički završili su kao poslednji u svojim grupama, ali Srbi još uvek mogu do trofeja u sva tri evropska takmičenja, Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Za najvredniji trofej, onaj "ušati" u Ligi šampiona ostao je da se bori samo vezista Porta Marko Grujić.

U nokaut fazi Lige Evrope imaćemo priliku da gledamo četvoricu srpskih fudbalera. Luka Jović je sa Milanom završio kao treći u grupi Lige šampiona, pa će priliku za trofej tražiti u drugom po rangu evropksom takmičenju. Tu će se susresti sa Veljkom Birmančevićem iz praške Sparte, Nemanjom Matićem koji brani boje francuskog Rena i rezervnim golmanom Rome Miletom Svilarom.

Najviše predstavnika Srbiji je preostalo u Ligi konferencija. Naša zemlja u eliminacionoj fazi ima sedmoricu igrača i trenera Ferencvaroša Dejana Stankovića. U timu iz Mađarske nastupa i bivši Zvezdin napadač Aleksandar Pešić, pa ćemo i njega gledati u Evropi na proleće.

Pored njih dvojice, tu je i tandem Živkovića iz solunskog PAOK-a koji čine golman Živko i krilni napadač Andrija. Mesto u narednoj rundi izborio je i kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić sa Fenerbahčeom, napadač Slovana iz Bratislave Aleksandar Čavrić, te štoperi Radovan Pankov iz varšavske Legije i Fiorentinin Nikola Milenković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke