Stanković ima problem i sa Dragovićem, mističan po pitanju pojačanja: "Nema opuštanja!"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 25.08.2021.
18:28
Izvor: Sportske.net

"Sportske.net" direktno iz Kluža.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izazvao je veliko interesovanje medija iz Rumunije, ali i Srbije meč sa Klužom u četvrtak.

"Kada igraš protiv jednog ozbiljnog kluba kao što je Kluž, tako ćemo i tretirati utakmicu. Ne mogu da ne kažem da rezultat nije povoljan za nas. Ali, ne želim nikakve scenarije kakve nismo pripremiali tako da sa najjačim snagama izlazimo na ovaj meč. Bolje je dođi sa 4:0 nego sa 0:0 i poštovaćemo istoriju ovog kluba", započeo je Stanković.

Rumunske novinare je zanimalo da li će dozvoliti i najmanju dozu opuštanja.

"Za to me klub plaća, da ne dozvolim da se igrači ne opuste. To je moj zadatak, budući na to kako ja gledam na Crvenu zvezdu, tako moraju svi. Neće biti opuštanja".

Rezultat je veoma ubedljiv (4:0), a Stanković smatra da ta razlika nije pravo merilo kvaliteta.

"Za analizu je. Ne verujem, smatram da je Kluž izvanredna ekipa. U jednom trenutku su se oba kluba našla u čudnoj situaciji posle ispadanja za plej-of za LŠ. Verovatno zbog pritiska nisu uradili ono što su zamislili i smatram da su jedna dobra ekipa. Opet, rezultat je plod onoga što smo mi zamislili. Tako je trebalo da izgleda naš tim, ali mislim da nije takva razlika za 4:0. Njima idu pohvale, jer su i pri tom rezultatu igrali kao da je 0:0".

Uprkos svemu, Crvena zvezda će sa velikim poštovanjem ući u predstojeći meč.

"Nije stvar u strahu, već u respektu. Respektujemo svakog igrača ponaosob. Ima tu jakih igrača koji pucaju od optimizma. Imamo respekt i u kulturi je da ne potcenjujemo nikoga. Jedna lepa i dobra ekipa. Neću da hvalospevima dajem na važnosti našoj pobedi. Ima tu dosta pojedinaca. Alibeka znam iz Intera, koji je tada bio veliki talenat i u poslednjih 15 minuta protiv nas dokazao je da ga i dalje poseduje".

Rumunske novinari su izuzetno bili zainteresovani za njegove kontake sa Kristijanom Kivuom, baš kao i pred meč u Beogradu.

"S obzirom na to da su mi deca prošla tu školu, gledao sam kako Kivu radi. Pred njim je 100 odsto velika budućnost. Već radi sa mladim timom Intera i ne sumnjam da će Kristijan biti jedna svetla tačka rumunskog trenerskog posla".

"Falko nije uspeo, rupturu mišića je imao. Isto tako je i sa Milošem, uradili smo sve što je moguće. Ako bude mogao igraće. I Drago ima problem sa manjom rupturom mišića, videćemo. Zvezda bi trebalo da izgleda fenomenalno, nekog rotiranja neće biti, ukoliko nas to ne primora", kazao je Stanković.

Nemanja Janošev/Sportske.net

Temperaturna razlika u odnosu na prvu utakmicu je velika.

"Manje-više smo se navikli na temperaturu. Prava, engleska klima gde je oporavak tokom utakmice bolje nego da igraš na 35 stepeni".

O taktici...

"Videćemo za igru sa dva napadača. Iz dobre organizacije dolaze i dobri rezultati. Požrtvovanje pa tek onda talenat. Ako idemo tim redosledom, a talenat stavimo na prvo mesto i budemo neorganizovani, ne bi valjalo.

Ne mogu da idem na poraz i da ću se zadovoljiti sa tim. Mi smo spremili utakmicu da idemo na pozitivan rezultat, a to je sve ono što neće uticati na mentalitet mojih igrača".

Rišairo Živković je viđen na "Marakani" za vikend protiv TSC, a Stanković nije želeo da detaljiše.

"Za sva pitanja, morate se obratiti klubu", završio je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke