Stanković ima problem pred Kluž, nisu svi na broju - "Bez reči za kritike, utakmice za proći!"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 16.08.2021.
12:14
Izvor: Sportske.net

Crvenu zvezdu sutra očekuje duel sa Klužom u Beogradu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je svoja očekivanja pred susret sa Klužom u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Njegovi izabranici će sutra ugostiti Kluž na stadionu "Rajko Mitić", a Stanković je odmah pred javnost izneo informaciju da neće moći da računa na Filipa Falka.

"Imamo problem sa Pipom Falkom, imao je istegnuće mišića, tako da on neće biti u protokolu za ovu utakmicu, ostali su svi okej, neke sitnice su bile, ali je prošlo", započeo je Stanković.

Kluž je, za razliku od Crvene zvezde, bio na terenu minulog vikenda, a strateg crveno-belih spreman je za sve njihove kombinacije u timu.

"Imaju crveni karton i dve povrede, sigurno da je njima, kao i nama jedna važna, teška utakmica. Nekada i kada boli, mora da ne boli, da se stegnu zubi! Posle ćemo, kada prođu ove bitne utakmice da se lečimo i saniramo ove sitnice. Ko god da dođe, izvući će maksimum. U svom prvenstvu igraju u jednoj formaciji, protiv Jang Bojsa su igrali u drugoj. Spremićemo se za obe".

Aleksandar Dragović će sutra zabeležiti jubilej - 100 utakmica u evropskim takmičenjima. Jedan je od najboljih igrača crveno-belih od starta sezone, ako ne i najbolji.

"Drago je najiskusniji, neko ko ima 100 utakmica u Evropi. Njegov odnos, želja i volja da pokida sve je neverovatna iz treninga u trening, iz utakmicu utakmicu i sigurno je da mu dosta teško emotivno pada ono što se desilo protiv Šerifa. Svesni smo svega, ali sada će se videti jačina grupe. Značajan uspeh za klub bilo bi igranje grupne faze Lige Evrope", smatra Stanković.

Ne liči Crvena zvezda na onu dominantnu iz prethodne sezone. Kritika ima, ali Stanković se na njih ne obazire.

"Kritike, šta da kažem, ništa... Fali nam koji gol više. Jedan gol u ranoj fazi menja totalno naš nastup, jer se dosta ekipa protiv nas branilo. Jednostavno, protiv tog nižeg bloka, ako ne otvoriš kako treba... Neke stvari nam idu u kontru, nismo ubitačni u prekidu, a primamo golove odatle... Radimo na tome i verovatno će se i to otvoriti. A kritike, prepuštam vama".

Ono što je potrebno uraditi u utakmicama koje predstoje, jeste nametnuti svoj ritam, smatra Stanković.

"Mislim da, ako dozvoliš jednoj talentovanoj ekipi da pusti loptu na zemlju, onda si u problemu. Zavisiće dosta od nas, posebno ovde na "Marakani". Nemamo šta da kalkulišemo, ove dve utakmce su za proći. Da li će to biti lepo ili ružno, to me ne zanima. Čuli smo podršku navijača, ovo je bitno kako za njih, tako i za klub, igrače. Nema straha", poručio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke