Stanković imao poruku za sudiju Milanovića, citirao Murinja i dao bitan predlog FSS-u!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 25.05.2022.
13:56
Izvor: Sportske.net

Nije želeo da komentariše izjavu Stanojevića.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde rekao je da će njegova ekipa izaći u najjačem sastavu na meč sa Partizanom u Kupu Srbije, te je dao predlog Fudbalskom savezu da se finale takmičenja pomeri za raniji deo sezone.

Na dan održavanja konferencije za medije, a pred finale Kupa, Dejan Stanković je potpisao novi ugovor sa klubom i izrazio zadovoljstvo što mu je ukazano poverenje. Zatim je govorio o onome što sledi već sutra.

"Crvena zvezda ti daje obavezu da budeš pravi. Ne bira momenat da li si umoran ili ne. Sezona jeste bila veoma teška, iscrpljujuća, na momente si bio sateran uza zid. Nisi smeo da izgubiš nijednu utakmicu... Momci, zajedno sa klubom i našim navijačima uz čuvenu parolu da zajedno možemo sve. Umorni jesu, ali imaju ludog trenera koji ne želi da odustanu i da prihvate to kao razlog. Momenat za slavlje je prošao i sada nas očekuje jedna važna utakmica - derbi. Tri smo ih odigrali ove sezone. Izaći ćemo u najjačem sastavu, ispunili smo skoro sve ciljeve i ovo dolazi kao jedna jagoda na tortu", započeo je Stanković.

"Biće napeto i neizvesno jer se igra za trofej i nema popravno. Finala su za pobediti, ne za igrati, to nam je pred Madrid rekao Žoze Murinjo i delim mišljenje s njim".

Neće biti samo Kristijana Pićinija koji ima problema sa ložom.

Stanković nije želeo da komentariše na izjavu Stanojevića da će u VAR sobi sedeti arbitar koji je na šest od sedam utakmica u plej-ofu delio pravdu Crvenoj zvezdi.

Crvena zvezda će, ukoliko osvoji Kup sutra, postati tek druga generacija u istoriji kluba koja je dva puta uzastopno podizala duplu krunu.

"Saživeli smo se sa pritiskom. Ako ga je bilo, bilo ga je ove godine. Sutra neće biti niti manji, niti veći. Daje nam obavezu da u utakmici kao što je derbi budemo pravi".

Hoće li sudija Milanović podleći pritisku utakmice?

"Morate to njega da pitate. Utakmica je sama po sebi velika, a ako želiš da budeš akter jednog derbija moraš da budeš na visokom nivou".

Šta ako dođe do penala?

"Penale uvek vežbamo, a Borjan neće biti među pet ako dođe do toga".

"Finale kupa se u većini sezona ne igra na kraju sezone. To je jedna od stvari koje mora da se razmotri. U dosta zemalja se finale odigra dosta pre završetka sezone i mislim da prvenstvenom utakmicom godina treba da bude okončana", rekao je Stanković.

On je takođe naveo da je napravljen plan priprema za sezonu koja ubrzo sledi. Okupljanje je najavljeno već početkom jula meseca, potvrdio je trener crveno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke