Stanković ispoštovao Murinja u finalu Kupa

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.05.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Odlično vođen i pripremljen meč.

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde po drugi put u nizu osvajači su duple krune u srpskom fudbalu.

Oba puta bili su bolji od Partizana, da li iz perspektive bodova ili u direktnoj utakmici za trofej. Uspela je Crvena zvezda da se uzdigne posle, za njihove renomee - slabijeg prvog dela sezone - i na taj način preokrene stvari u svoju korist.

Krunisali su uspešnu sezonu trofejem Kupa i ova generacija postala je tek druga u istoriji kluba koja je dva puta zaredom osvajala duplu krunu.

Crvena zvezda je u finalu Kupa bila disciplinovana, mirna, sa sve vreme jasnim idejama, slikom i ciljem. Dejan Stanković se opredelio na formaciju 3-4-2-1 sa Pankovom uz Erakovića i Dragovića, Gajićem i Rodićem po krilima, dok su na centru bili Kanga i Srnić. Dakle, veliki hendikep je bio izostanak Sanoga. Ispred njih delovali su Katai i Ivanić i u špicu je bio Ohi.

Tokom meča dimenzija Zvezdinog napada menjala, odnosno Katai je prelazio na levi bok, Ivanić uvek više teži ka levoj strani, dok je Srnić odlično uskakao ka desnoj i bio podrška napadu. Odmah su crveno-beli želeli da saseku Rikarda Gomeša, pa su tako Dragović i Rodić oštrim startovima, pri prijemu napadača sa Zelenortskih ostrva najavili golgeteru šta ga čeka. Nakon toga, praktično je bio nevidljiv. 

Povreda Jevtovića doprinela je da Crvena zvezda ima lakši i brži protok lopte kroz sredinu, te su tu liniju relativno lako uspevali da preskoče uprkos tome što nisu previše puta pokušavali. Jesu držali više loptu u nogama, posebno u prvom poluvremenu, ali su se više skoncentrisali na to da se čekaju greške rivala - i dočekali su ih.

Dejan Stanković je dan pred finale na konferenciji za medije kazao sledeće: "Finala su za pobediti, ne za igrati, to nam je pred Madrid rekao Žoze Murinjo i delim mišljenje s njim".

Poput svog tutora, Stanković je taktički odlično pripremio meč, onako, Murinjovski. Daleko od toga da je popularni Mister u rangu stratega Rome, ali način na koji je došao do trofeja podseća na Portugalčevu ideju zbog koje je poznat kao majstor finalnih utakmica.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke