Stanković nadmudrio Ilića, Pavkov i Katai se nadvili nad Banovim brdom (TVITOVI)

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 29.08.2021.
20:53
Izvor: Sportske.net

U dobrom ritmu, Crvena zvezda ide u reprezentativnu pauzu, a isto se ne može reći za Čukarički...

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu na gostovanju Čukaričkom od 1:2 (0:1) u derbiju 7. runde Superlige Srbije.

Posle sporijeg starta sezone, Crvena zvezda hvata ritam iz minule kampanje i upisali su novu sigurnu pobedu, ovog puta, protiv Čuke i Saše Ilića koji je poražen po prvi put otkako je preuzeo "brđane".

Za Čukarički su problemi počeli i pre meča jer se na zagrevanju povredio odlični Endiaj, pa je prinudno igrao Aleksa Janković. 

Prvu veliku šansu, videli smo u 14. minutu kada je Miloš Degenek sačekao odbijenu loptu na ivici šesnaesterca, a onda iz voleja gađao u gol Mićovića. Ipak, čuvar mreže Čukaričkog je paradom sprečio prelep gol štopera Crvene zvezde.

Prethodno je Čukarički pokušao preko Čolovića, ali Milan Borjan nije imao većih poteškoća da ukroti taj udarac. KrenulI su gosti u novi nalet, ali pokušaj Aleksandra Kataija nije daleko prošao pokraj gola rivala.

Ubrzo je usledila najbolja šansa za duelu. Centrirao je Rodić sa levog boka pravo na Pavkova koji je grudima proigrao Mirka Ivanića, ali je loptu iz gola izvadio Stefan Šapić. Upravo je štoper Čukaričkog bio i najzaposleniji. Zaista je radio dobar posao u prvom poluvremenu, dok se borio sa Ivanićem i Benom.

Međutim, ni on, a ni ostatak odbrane nije mogao ništa u 40. minutu kada je Kanga prevario Docića na desnom boku, centrirao je, a Pavkov izvrsno skočio i poslao loptu kroz ruke golmanu Mićoviću, što je bio konačan rezultat prvog dela, iako je isti igrač imao šansu da duplira prednost srpskog šampiona.

Nije se lako gurala lopta po terenu stadiona Čukaričkog koji je bio u lošem stanju, te je to otežavalo igru dva tima. Mićović je bio veoma dobar na golu domaćih, izuzev pogotka Pavkova, ali u 57. minutu nije mogao ništa. Solo akcija Kataija, Mićović ga je u prvom pokušaju prozreo, ali u drugom nije mogao i bilo je 2:0.

Nastavila je Crvena zvezda da preti, Pavkov je razigravao saigrače, ali Ivanić i Kanga nisu uspevali da postave ubedljiviji rezultat na semaforu. Treba istaći odličnu partiju Strahinje Erakovića koji je neutralisao Jankovića i to na desnom boku. Uglavnom je, kada je bio van pozicije štopera, igrao levog beka, ali sada je Stanković odlučio da ga oproba na suprotnoj strani i to je izgledalo veoma dobro.

Do kraja susreta, Stanković je odlučio da šansu pruži igračima poput Petra Stanića, Loija Dionija, Nenada Krstičića, Veljko Nikolić... Rezultat se ipak promenio do samog kraja. Čolić je iskoristio grešku Miloša Degenaka, poslao povratni pas za Jovanovića i doneo malu dramu. No, to je ipak bio konačan rezultat, jedini i poslednji trzaj Ilićevig momaka na meču. Sada sledi reprezentativna pauza da se sumiraju utisci sa samog starta sezone.

*

*

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke