Stanković o Degeneku: ''Meni niko ne sastavlja tim!''

Autor: Darko Mitrović
petak 23.07.2021.
16:48
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Iskusni štoper ''pošteno radi'', ali...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Kada je u pitanju Zvezdin start nove sezone, obeležile su ga dve utakmice bez pobede, remi sa Vojvodinom i poraz od Kairata u Almatiju, ali i odsustvo doskora standardnog štopera Miloša Degeneka iz prve postave.

Mnogim navijačima nije jasna ta odluka trenera Stankovića, pogotovo što su pre Degeneka priliku da zaigraju u tandemu sa novajlijom Dragovićem dobili i Babić i Pankov.

Degenekov status u ekipi bila je jedna od tema kojom se Stanković danas pozabavio na konferenciji za medije pred utakmicu sa ekipom Mladosti iz Lučana, u subotu od 21 čas.

''Videćemo za štoperski tandem. Dosta se priča o Degeneku koji je fenomenalan momak i profesionalac i na njega nemam nikakvu zamerku. Prošle su dve utakmice i to ako sad nije u prvom planu, ne znači da neće biti. Stavljam tačku na 'rekla kazala' priče. Nemam lični problem ni sa jednim igračem, jedino možemo da imamo 'sportski'.

Degenek pošteno radi svoj posao, ali ja pravim ekipu i stojim iza toga. Niko mi ne sastavlja tim, niti mi govori koga da stavim i šta da radim. Ako se to ikada bude desilo, neću biti trener Crvene zvezde više'', poručuje Stanković.

Za sutrašnju utakmicu su praktično svi spremni, jedini znak pitanja bio je oko Gajića kome je ''ispalo rame'', ali je intervencijom lekara taj problem sada rešen. U napadu će opet biti promena pošto je protiv Vojvodine počeo Krstović, a protiv Kairata Pavkov. Sada je red došao na novajliju Dionija.

''Počeće Dioni kao napadač. Verujemo u njega, nema razloga da ne bude tako, nadam se da će na svom debiju na Marakani osetiti šta znači nositi dres Zvezde i da će ga ukrasiti golom. Što se bonusa tiče, tu imam dilemu, ali doneću odluku večeras'', dodao je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke