Stanković o prednosti Partizana , hoće li se Kanga vratiti do Brage?

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.11.2021.
16:27
Izvor: Sportske.net

"Idemo u Bragu po prolaz", poručio je Dejan Stanković.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred meč sa Spartakom iz Subotice u okviru domaćeg prvenstva o brojnim temama i situaciji u timu.

On će na predstojećoj utakmici moći da računa na sve igrače izuzev Gelora Kange koji je dobio dozvolu da otputuje u domovinu.

"Svi će biti na raspolaganju izuzev Kange, neko manje, neko više, videćemo posle današnjeg treninga", rekao je Stanković i potom pojasnio zašto Gabonca neće biti i kada će se vratiti.

"Nama je čovek bitniji nego igrač, Kanga je pretrpeo tragediju u familiji, preminuo je otac. Mi smo ga pustili, to je najmanje što smo mogli da učinimo. Videćemo kada se bude vratio, kako je podneo put i sve. Ima sve dozvole da bude čovek i da uradi sve što je potrebno kako bi se njegova porodica osećala koliko-toliko dobro u tom trenutku".

Nakon trijumfa u Evropi, sledi meč u Super ligi Srbije.

"Pobede su penicilin za sve. Imali smo utakmica gde smo gubili u Evropi, pa smo se vraćali još jači. Ima vremena za analizu, iako su drugačije utakmice u Evropi i kod nas u prvenstvu. To je realno i istinito. Bitno je da smo se dobro odmorili. Fokus će biti stopostotan. Slede nam dve utakmice kod kuće posle dužeg vremena. Očekujemo šest bodova".

Stanković je na konferenciji za medije nakon Ludogoreca napomenuo da ne zna koji je problem sa Loijem Dionijem i ni ovog puta nije želeo da zalazi u detalje.

"Ne znam, pričam samo o igračima koji treniraju. Znam da je vama uvek zanimljivo nešto što meni nije i da uvek tražite neke zareze, ali ja nisam ta adresa".

O narednom protivniku...

"Spartak je krenuo korektno, onda su sa Buvačom imali jedan pad. Vratio se Gaćinović, čovek koji zna kako klub diše. S njim su došle dobre igre, jedan čvršći Spartak. Voleo bih da budu kompletni i da igramo jednu dobru utakmicu, protiv njih je uvek bilo zanimljivo".

Koliko ekipa lakše diše posle remija Partizana sa Proleterom?

"Bilo je i pet, bilo je i osam, neki su govorili i 11 razlike, ali Crvena zvezda sama po sebi vuče taj pritisak, bez obzira kolika je razlika i u čiju korist. Iz utakmice u utakmicu se ide. Lakše je kada si na "minus šest" i sa utakmicom manje, ali opet bi bilo isto i da smo na nula ili "plus tri". Daćemo celog sebe i svešćemo račune na kraju".

Ponovo se vratio na stanje u grupi Lige Evrope gde svi izuzev Ludogoreca imaju šansu za prolaz u nokaut fazu takmičenja.

"Ne može niko da me ubedi da Braga, Ludogorec i Mitjiland nisu dobre ekipe. To su ozbiljno dobre ekipe. Želim da podvučem da imamo grupu gde možeš da završiš prvi, ali i poslednji".

"O tome smo pričali u stručnom štabu. Mislio sam da ćemo u poslednjem kolu sva četiri tima odlučivati ko će biti prvi, a ko četvrti. Naša predviđanja su bila ko će biti prvi, drugi i treći i nas troje će ipak popuniti ta tri mesta. Sigurno je da se pognute glave nećemo vratiti".

Njegovom stručnom štabu priključio se legendarni Vladimir Petrović Pižon.

"Pižon je Zvezdina zvezda, on je tu več neke tri-četiri nedelje. Neko ko je obeležio moje detinjstvo i rast ovog kluba. Ima šta da pokaže, kako mladima, tako i starijima. Ta ideja stoji odavno, samo je trebalo da se realizuje. Ipak je on čovek u godinama, kako se i on sam šali, tako da smo uspeli to konačno da realizujemo".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke