Stanković pohvalio Partizan, progovorio i o incidentu, ali i o Dragoviću!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.05.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

I Dekija je stigao umor, ali to večeras nije uticalo na rezultat kada je Zvezda u pitanju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je osvojila Kup Srbije, 25. put u klupskoj istoriji i sezonu 2020-21 završila sa osvojenom duplom krunom, bez ijednog poraza na domaćoj sceni.

Posle burne penal-serije, Zvezda je slavila sa 4:3 protiv Partizana, pa trener crveno-belih Dejan Stanković ima mnogo razloga za zadovoljstvo večeras.

Na početku razgovora sa novinarima, pohvalio je rivala i svog kolegu Aleksandra Stanojevića.


''Zaokružili smo sjajnu, jaku sezonu duplom krunom. Nekog ranog jula smo se okupili, stavili ciljeve o kojima smo pričali pre sezone. Ne zanima me previše da li je bilo lepo za gledanje, jer kad kući treba da doneseš trofej, brzo se zaboravlja lepota. Čestitao bih kolegi Saletu, jer se Partizan dosta poboljšao od njegovog dolaska. Sakriju svoje mane, stave u prvi plan svoj kvalitet. Bez jake Zvezde nema jakog Partizana. Moraju da budu jaki, da podižu lestvicu, zajedno sa nama kako bismo podigli kvalitet fudbala u Srbiji'', istakao je Stanković.

Priznaje da je i sam iscrpljen posle naporne sezone.

''Umoran sam i od taktike i od spremanja utakmica. Derbi je bio ružan za gledanje, ali u jednoj ovakvoj godini uopšte me ne zanima kako sam izgledao večeras. Umorio sam se. Dupla kruna, proleće u Evropi. Ova utakmica se već zove juče, bitan je cilj.

Ogomno poverenje imam u sve igrače, nebitno ko je počeo, a ko ušao. Svi momci su imali volju, dali su sve od sebe i 70 minuta za Kataija, Miću, Dijega... Dali su sve, ušli su drugi, pokazali, opravdali poverenje. I Velja i Krle, koji nije igrao puno, dao celog sebe, postigao penal...'', kaže Stanković.


Posle svega, najveću pažnju izazvao je incident na relaciji Krstović-Stojković usred penal-serije. Kako Zvezdin strateg to komentariše?

''Seo sam na klupu, nisam video najbolje tu situaciju Krleta i Stojkovića. Video sam da je bila gužva... Ne mogu ja da utičem baš na sve što se dešava na terenu. Treba uvek biti veliki i kada se izgubi i kada se pobedi, ne treba prelaziti neku granicu kulture i dresa koji se nosi. Treba da se slavi i tuguje, ali se moraju znati načini na koji se to radi. Nikada nisam nekog stavljao u podređenu ulogu'', objašnjava Stanković.

Zanimljivo, nije bilo straha kod igrača od izvođenja penala, i pored velikog umora.

''Pitao sam samo ko hoće da šutira, svi su digli ruke. Bilo je njih 6-7 koji su želeli odmah, pa smo se poređali. Kad vodiš takvu grupu...

Očekivao sam ovakav meč. Čvrst, težak, dođeš do cilja četiri kola pre, a onda treba držati koncentraciju u ovakvim susretima. Videlo se da nismo imali konsrukciju u igri, ali probali smo da uđemo uz izgranju napada, Roda, Mića i Sale... Znate i sami koliko mogu da prave probleme odbranama. Kada je ponestalo benzina, prešli smo na drugu formaciju'', ističe trener Zvezde.

Na kraju o velikom pojačanju za narednu sezonu, Aleksandru Dragoviću iz Leverkuzena, što bi sutra trebalo da se ozvaniči.

''Ne znam. Mislim da to ide u dobrom smeru, spremao sam utakmicu i ne znam sve detalje'', zaključio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke