Stanković ponosan posle pobede, šta će odlučiti istorijski plasman u LŠ?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.08.2022.
21:30
Izvor: Sportske.net

Ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde zadovoljan je nakon plasman svoje ekipe u plej-of Lige šampiona, ali smatra da posao još uvek nije završen.

Zvezda ima novu istorijsku šansu da se domogne Lige šampiona, a protivnik će joj biti Makabi Haifa, o čijoj ekipi možete više čitati OVDE. 

Stanković je podvukao da su njegovi momci za početak mislima na Voždovac.

"Najpre su nam misli okrenute ka Voždovcu, a posle toga sledi tek dvomeč sa Makabijem. Pričali smo i juče o tome da nam istorija kluba nalaže da idemo na pobedu. Intenzitet nije bio onakav kakad je bio u Beogradu, ai to je bilo očekivano. Bitno je da smo imali utakmicu pod kontrolom, bez rizika. Hvala navijačima koji su prešli toliki put da nas podrže. Čeka nas lep dvomeč, ali ne lak, ne ulazi se lako u Ligu šampiona. Bićemo jaki, bićemo spremni. Kod  njih će biti vruće, kod nas još vruće, Evropa je ogroman izazov za sve nas", rekao je Stanković za TV Arena sport.

On je prokomentarisao i večerašnji startni vezni red.

"Sanogo, Kangva i Kanga odigrali su sasvim korektno, ali opet kažem ritam nije bio taj kao u prvoj utakmici. U našem timu svi zaslužuju da graju, jer tako rade i takav odnos, ne mogu da kažem da može da mi pomogne  svojim neradom ko će igrati, a ko ne. Imamo spremne momke, Sanogo je odigrao poluvreme, Srna se vratio posle povrede. Ostali su imali minutažu. Bitno je imati sve momke na  broju kada se  uđe u jedan dvomeč koji može da nam donese mnogo", naglasio je Stanković. 

On se osvrnuo na predstojećev rivala, na odnosu utakmice protiv Olimpijakosa u prošloj rundi.

"Bila je izuzetna utakmica od strane Makabija, ozbiljan presing, ozbiljna tranzicija, tegnička sposobnost i ne znam da li bih mogao da im nađem manu. Ozbiljna su ekipa u svakom segmentu igre, ali tu odlučuje mnogo više faktora - pritisak, važnost dvomeča, domaći i gostujući teren, taktičke zamisli, skautiranje protivnika. Detalji će odlučivati. Razmišljam pozitivno. Ohraburuje me nastup naših momaka i kako izgledamo iz utakmice u utakmicu i kada ne treba da izledamo 100%, već da držimo meč pod kontrolom, osećam da su dobri. Idem sa uverenjem da možemo da napravimo istorijski uspeh", zaključio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke