Stanković pred Napredak: ''Podaci i brojevi nikad ne lažu, ali...''

Autor: Darko Mitrović
subota 14.05.2022.
19:23
Izvor: Beta

Zvezda igra protiv ekipe koja još nema nijedan bod i nijedan gol od početka plej-ofa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas, pred gostovanje Napretku u Kruševcu, da njegova ekipa igra dosta dobro u plej-ofu Super lige Srbije, ali je istakao da fokus mora da zadrži do kraja.

"Ekipa igra dosta dobro. Odlučno igraju u ovom plej-ofu, ali još nije kraj. Jednostavno, ovaj fokus, ovaj odnos i ovakav ritam moramo da zadržimo do kraja", rekao je Stanković, prenosi klub.

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra ekipi Napretka, u utakmici šestog kola plej-ofa Super lige Srbije.

Crveno-beli, koji su ranije ove nedelje obezbedili plasman u finale Kupa Srbije, prvi su na tabeli domaćeg šampionata sa 94 boda, odnosno imaju dva boda više od Partizana.

"Prolaskom u finale Kupa izvukli smo maksimalan broj utakmica u sezoni na našu veliku sreću i zadovoljstvo, ali i na sreću naših navijača, koji su uvek tu, što su pokazali i protiv Novog Pazara. Tako da, svi zajedno idemo ka našem cilju", rekao je Stanković.

Pred gostovanje Napretku, Stanković je istakao da njegovu ekipu čeka teško gostovanje i da crveno-bele ne sme da zavarava to što kruševački tim u plej-ofu nije upisao pobedu niti postigao gol.

"Podaci i brojevi nikad ne lažu, ali kao što sam rekao, ne treba da se opterećujemo time", rekao je Stanković.

"Uvek je to nezgodno i teško gostovanje. Uvek kada igraš van Marakane je dosta teže. Očekujem samo ozbiljan pristup od prvog minuta, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica", dodao je on.

Stanković je naveo i da to što je dva kola pre kraja njegov tim u prednosti u odnosu na Partizan i što je titula blizu neće uspavati njegove igrače.

"Igrači su svesni cele situacije i neće se uspavati. Ko može da se uspava, kada si napravio takav uspeh do sada, da si bio na minus pet, a sada si na plus dva. Kako da se uspavamo. Ne vidim razlog za tim, niti želimo da se uspavamo. Naprotiv, ostaćemo budni do kraja", istakao je on.

Stanković je rekao da za sutrašnji meč ima sve igrače na raspolaganju i da to što Napredak nije postigao nijedan gol u plej-ofu neće uticati na promenu golmana.

On je dodao i da Zvezdini "bonusi" sutra neće početi utakmicu.

"Iako oni čine deo rostera i deo našeg tima, idemo sa proverenim snagama, sa najjačim timom. Ne mogu da kažem da sa njima ne bi bili najjači, ali sigurno da hijerarhija postoji", rekao je Stanković.

Govorio je Stanković i o predstojećem finalu nacionalnog kupa, opširnije o tome čitajte u prilogu.

Utakmica Napretka i Crvene zvezde igra se sutra od 18.30.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke