Stanković pred Pjunik: ''Da će neko da se skloni, da će da izgubi unapred, to nema nigde''

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.08.2022.
13:53
Izvor: Beta

Zvezdin strateg poziva na oprez.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da njegova ekipa ne beži od uloge favorita u predstojećoj utakmici protiv Pjunika, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali da neće potceniti protivnika pošto želi da prodje u plej-of.

"Možda nisu favoriti, ali danas svi igraju fudbal, videli smo po iznenadjenjima koja su se desila. Mi smo se dosta spremali za ove kvalifikacije, znamo šta nas očekuje, izanalizirali smo mnogo dobro Pjunik, ekipu koja dosta menja igrače i sistem i u toku igre. Bićemo spremni na svako pitanje koje nam bude zadao Pjunik. Poštujemo svakoga, cenimo svakoga, poštujemo evropske utakmice, igramo na svom terenu, očekujemo pun stadion, dobru podršku koja nikad nije izostala i zajedno sa našim navijačima uradićemo sve da prođemo", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde igraju u sredu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" protiv jermenskog Pjunika, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stanković je rekao da je pratio jermenski fudbal dok je radio na razvojnom fudbalu u Evropskoj fudbalskoj uniji, da ima mnogo talenata, ali i stranaca koji čine celinu u ekipi Pjunika.

"Trener dosta skriva sa startnom postavom, može da sakrije formaciju i mesta igrača, ali ćemo biti spremni na bilo koje iznenađenje. Poštujemo svakoga, igramo kod kuće, prihvatamo ulogu favorita od koje ne želimo da pobegnemo, ali ćemo sa dosta strpljenja i pameti ući u ovaj duel", naveo je on.

Trener crveno-belih rekao je da ekipa teži da izvuče pouke iz grešaka iz prošle godine i da se zbog toga sada dobro pripremala. On je rekao i da je zadovoljan kako je ekipa počela privenstvo i fizičkom pripremom igrača.

"Zadovoljan sam svim novajlijama koji su došli, to su dobri momci, inteligentni igrači koji su se brzo uklopili u sistem i shvatili kakve su ambicije kluba. Očekujem da daju i više od onoga što su davali da bi ispisali istoriju Crvene zvezde. Nijedan meč nije lak, ne treba se zavaravati imenom protivnika da je već dobijena utakmica. Svi volimo da kažemo da će biti lako, ali teren je jedino merilo", naveo je.

"Uzimamo ulogu favorita, ali da će neko da se skloni, da će da izgubi unapred, to nema nigde. Pjunik je u prethodnom kolu izgubio kod kuće od Didelanža, ali svi smo mislili da će proći dalje, pokazao se kao organizovana ekipa, gladna uspeha. U revanšu u Luksemburgu na 1:1 postigao je tri gola posle strašnih grešaka Didelanža. Nikoga nećemo potceniti, radićemo utakmicu za utakmicu", dodao je Stanković.

Upitan kojim rezultatom bi bio zadovoljan u prvoj utakmici, Stanković je rekao da je završni cilj prolaz u narednu rundu.

"Kako će da dođe taj prolaz mene previše ni ne zanima, bitan je prolaz kluba u narednu fazu. To je cilj koji smo zacrtali, ako se to desi bavićemo se daljim analizama takmičenja. Za nas je presudno treće kolo, ovih 180 minuta su od velike važnosti za celinu crveno-bele bolje, a kako ćemo doći do toga... Treba da se naoružamo strpljenjem, kada neko igra u gostima može čekati kontre, polukontre, poklonjena su im tri gola u Luksemburgu, ali i to treba zaslužiti. Radili su celu utakmicu, bili čvrsti, organizovani na terenu", rekao je.

"Očekujem jak otpor, na nama je da taj otpor slomimo, da što pre uzmemo utakmicu pod kontrolu, da vodimo računa o igri iza lopte, da dobro zaključavamo njihove prenosne lopte, ka tome težimo, na tome smo radili", dodao je trener Zvezde.

On je rekao da se Strahinja Eraković oporavio od povrede, da je trenirao juče, da će i danas i da bi trebalo da igra ako ne bude nekih iznenadjenja.

Ukoliko prođe u plej-of za Ligu šampiona, Zvezda će igrati protiv pobednika duela Makabija iz Haife i Apolona iz Limasola. Stanković nije želeo da komentariše žreb pre dvomeča trećeg kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke