Stanković presekao - Degenek se vraća, Kanga napravio problem

Autor: Nemanja Janošev
utorak 10.08.2021.
08:58
Izvor: Sportske.net

Zvezda traži plasman u Ligu Evrope i veliki prihod.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se danas od 19 sati u Tiraspolju sa domaćinom Šerifom u okviru revanš utakmice 3. runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pred izabranicima Dejana Stankovića je meč vredan čak 11.200.000 evra, a samim trijumfom, srpski prvak bi izborio i direktan plasman u Ligu Evrope, što je jedan od zacrtanih ciljeva.

Nije to bilo sjajno u prvom meču dve ekipe u Beogradu od strane crveno-belih. Zapravo, izuzev revanša sa Kairatom, Crvena zvezda ne deluje ubedljivo kao prethodnih sezona. Međutim, početak je takmičarske godine, mnoge stvari bi tek trebalo da se slegnu, a jedna od onih koju navijači priželjkuju jeste situacija sa Milošem Degenekom.

Prvi put ove sezone, Degenek je minulog vikenda bio starter i to u utakmici protiv Napretka u Beogradu koji je njegov tim dobio sa 1:0. Pre toga, Australijanac srpskog porekla nastupio je svega jednom, ušavši sa klupe protiv Mladosti iz Lučana. 

Sada je vreme za povratak u sastav i Stanković je to nagovestio u duelu protiv Kruševljana kada je upario Degeneka i Dragovića. Pritisak na protivnika je sa pomenutim dvojcem u poslednjoj liniji daleko veći, budući da su obojica sigurna sa loptom i ne libe se da dođu na tridesetak metara od protivničkog gola kada posed pripada Crvenoj zvezdi. Izuzetno su opasni iz prekida i omogućavaju brz protok lopte u izgradnji napada. Stanković je presekao i Degenek će započeti meč.

Velika polemika vodi se prilikom sastavljanja veznog reda. Gelor Kanga je svojim isključenjem napravio problem, kako u prvom meču, tako i uoči drugog, jer Stanković sada mora da vaga. Tandem vezista sa Sekuom Sanogom činiće ili Nenad Krstičić ili Njegoš Petrović. Upravo su Sanogo i Petrović igrali od početka protiv Napretka i to nije izgledalo loše, iako su obojica defanzivno orjentisani, taj duo nameće kao rešenje. 

U tom slučaju, tim Crvene zvezde u Tiraspolju bi trebalo da izgleda ovako:

Borjan - Gajić, Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo, Petrović - Falko, Ivanić, Katai - Dioni.

Utakmica startuje od 19 sati, a pobednik duela će se u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa boljim iz susreta Legija Varšava - Dinamo Zagreb. Prvi meč okončan je 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke