Stanković pričao o ostavci, hrabroj odbrani i narednim protivnicima...

Autor: Nemanja Janošev
petak 27.08.2021.
00:14
Izvor: Sportske.net

Strateg Zvezde emotivan posle plasmana u Ligu Evrope.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o svim poteškoćama sa kojima se njegov tim susreo prethodnih dana, ali i o potencijalnoj ostavci o čemu se pričalo posle eliminacije od Šerifa.

Da li bi Zvezda lako slavila da nije bilo grešaka u obe utakmice?

"Ne bih komentarisao greške igrača Kluža. Okrenuo bih se onome što smo videli na terenu, a to je fer-plej borba dva izvandredna tima. Teren je uvek merilo, bolji mora da napravi grešku da bi se drugi radovao. Hvala na gostoprimstvu i borbi bez ijednog prbolema jeste bilo čvrsto, ali sasvim korektno", počeo je Stanković.

Pre meča se govorilo oko ostavke u Klužu Šumudike i vaše u Zvezdi?

"Nijednog trenutka nisam bio blizu ostavke. Ne znam šta se ovde dešavalo, ali ja nisam bio blizu ostavke. Stvarno nisam bio blizu ostavke, sigruno ni klub nije razmišljao da me skloni. Polako ima vremena, ima dve vrste trenera, oni su smenjeni i koji će biti smenjeni. Sa ovim momcima radim dobar posao, ima vremena za takve komentare. Zbog poštovanja prema kolegi ne bih dao sebi za pravo da bilo šta odgovorim", rekao je.

Šta vas je obradovalo najviše?

"Sve.  Veliki broj mečeva u od 40 i nešto dana. Siguran sam da je ovo ogroman rezultat. E, sad kako to gleda neko i sa koje strane, to je za diskusiju. Zvezda peti put igra grupu evropskog takmičenja. Ove godine Liga Evrope je dosta kvalitetnija nego lane. Čestitke momcima, zadovoljan sam pristupom. Nismo razmišljali da ćemo izgubiti. Moglo je da  bude drugačije da smo primili gol iz penala. Hvala navijačima prevalili su toliko kilometara da se osećamo kao kod kuće. Čestitike igračima. Iznenadili su me Degenek i Dragović nisam mogao da verujem da toliko vole klub i da poštuju saigrače, 90 minuta su skoro izdražali na terenu, a bili su pod velikim problemima. Bilo je još problema o kojima nismo hteli da govorimo... Očekuje nas još jedan meč pa pauza reprezentativna".

Konačno osmeh na licu barem zbog pitanja da li odlazite i kluba?

"Znate i sami kako je kod nas, da li je nešto realno i ili ne uvek je za diskusiju. Dobro je da  ima osmeha da ne skidaju osmeh, on je najbitnij, ta energija pozitiva. Imam još mnoog toga da dam, volim  i poštujem klub, igrače, stručni štab. Oni su zaslužni za sve ovo. Svi ćute i rade, niko ne progovara. Osmeh je mnogo bitan, jednog dana kad ga ne bude, biće to to".

Da li može Borjan bolje od ove partije?

"Uvek može bolje, ali i gore. Treba biti realan Kluž prolazi kroz pritisak i mi smo imali pred prvi meč u Beogradu imali nadrealni pritisak, to nisam nigde video. Podlegli su pod pritisak. Stvarno su kvalitetna ekipa, postiže rezultate u Rumuniji i Evropi, pobeđivali su velikane. Ovo je stvarno velika pobeda. Preponosan sam".

Koga očekujete u grupi?

"Verujte da ne razmišljam, neka dođe bilo ko. Nama je zagaratnovao šest utakmica u Evropi, koje puno znače igračima navijačima, klubu. Bilo ko da dođe ostvarili smo jedan od ciljeva, ostalo je nadogradnja i uživanje.
Krivo mi je zbog ne ulaska u Ligu šampiona",
dodao je i nastavio:

"Ostvario sam ogroman cilj ulaskom u Ligu Evrope, da li je realan bio ulazak u Ligu šampiona, to je za diskusiju, ali ne večeras. Neće mi ništa pokvariti ovaj ulazak u Ligu Evrope, nijedno pitanje niti komentar. U Ligi Evrope smo i tu bi stavio tačku".

O proslavi posle meča?

"Ponele su me emocije.  Znam šta prolazimo. Lepo je za odrastanje, samo ojačam. Nikad nisam otišao ispod navijača, prližio sam se i popeo na žicu", rekao je Dejan Stanković.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke