Stanković s novim brigama u LE - Fudbaler bio planiran za Dansku, ali ne ide

Autor: Sportske Net
sreda 20.10.2021.
13:56
Izvor: Sportske.net, Beta, FK Crvena zvezda

Nije se dovoljno oporavio...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde će u četvrtak igrati meč trećeg kola Lige Evrope protiv danskog Mitjilanda. 

"Otvorili smo mnogo dobro grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Da će biti ozbiljno i teško, biće teško. Ekipa je dosta brza, jaka, mlada, želi da se nadmeće. Organizovani su, to demonstriraju kao klub organizacijom i radom sa mladima. Čeka nas zahtevna utakmica, ali iskustvo je na našoj strani", naveo je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković na konferenciji za medije.

Stanković je na novim mukama s obzirom na to da će na ovaj put bez trojice strandardnih igrača. 

"Opet se susrećemo sa ozbiljnim kadrovskim problemima, jer smo bez Pavkova, Kataija, Živkovića, Dioni ima samo jedan trening i putovaće... I ti momci koji izađu na teren, rekao sam da nećemo tražiti izgovore, jer i ti momci imaju iskustva u takmičarskim utakmicama, rekao je trener crveno-belih na konferenciji za medije. 

Aleksandar Katai je bio planiran za ovaj put, međutim ipak neće biti deo tima. 

"Svi znamo da je imao koronu, ne oporavljaju se svi isto od korone. Kad je neko sto odsto spreman za fizički napor posle korone? Samim tim što nam je zdravlje igrača na prvom mestu, dosta analiza i kontrola radimo, on trenutno ne može da odgovori sto odsto zahtevima zbog oporavka od korone. Ne želimo da rizikujemo ni najmanje, on će ostati u Beogradu sa Živkovićem i on ima sličan problem, brzo se zamara, pokušavamo postepeno da ih vratimo da budu potpuno spremni. Ne želimo da rizikujemo. Uz njih će ostati i Velja Nikolić, koji je dobio jak udarac. Dioni će ići, ali ponavljam, ima samo jedan trening", zaključio je Stanković. 

On je dodao da se ekipa spremala za prekide danskog tima.

"Gledaćemo da imamo kontrolu, a koliko ćemo uspeti, ne znam. Želimo da nametnemo naš način, da umirimo i sprečimo njihove ofanzivne tranzicije, polukontre i kontre. Radili smo mnogo na njihovim prekidima, oni su opasni. Svaki aut im je kao korner, ide u pet metara i sa jedne i sa druge strane dolaze, po pet, šest igrača na skok", rekao je Stanković.

"Kada je korner svi stanu u gol, sa našim i njihovim igračima u petercu je izmedju 10 i 12 ljudi. Svaki korner moramo da budemo koncentrisani, kod prekida su bitni hrabrost i koncentracija", dodao je trener crveno-belih.

Upitan da li će šansu dobiti mladi Marko Lazetić, Stanković je rekao da treba ići korak po korak, da on ima svoj proces i da treba još da radi na sebi pošto ima svetlu budućnost.

"Videćemo još kako ćemo napred. Bavim se ovim što imam, izvući ću 1001 odsto iz toga što imam. Faliće nam igrači kao što su nam falili u Bugarskoj, jedva čekam da se vrate, da budu zdravi, da nemamo probleme. U jednom trenutku imali smo samo 15 igrača na treningu. Gledamo da izvučemo maksimum iz svakog igrača, svako zna šta treba da radi. Dobro smo pripremili utakmicu, na nama je kako će to da izgleda", rekao je. 

Zvezda je prva na tabeli sa svih šest bodova, Braga ima tri, a Ludogorec i Mitjiland po jedan bod. Upitan da li bi pobeda rešila situaciju, Stanković je odgovorio odrično.

"Znamo šta je cilj, da prezimimo u Evropi, sve i dalje zavisi od nas. Ne zanimaju nas tudji rezultati, gledamo samo svoje. Cilj je da se vratimo sa pozitivnim rezultatom iz Danske", rekao je on.

Trener crveno-belih pohvalio je igrače i rekao da svi koji dobiju šansu pokazuju snagu, volju i želju da brane boje kluba.

"Svako je to uradio na svoj poseban način. Želimo da učestvujemo, želimo da se pitamo koliko nam to protivnik dozvoli, ali gledamo da nametnemo jak pritisak, da kontrolišemo i kada dodje 50-50, da to prevagne na našu stranu, kao u Bugarskoj", rekao je Stanković.

"I dalje zavisi od nas, dobro mi je što ne moram da pratim i gledam lajvskor, da vidim šta se dešava na tudjem terenu. Nadam se da će tako ostati do kraja, a ako ne, onda ćemo početi da pratimo", dodao je Stanković.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke