Stanković: ''Sipali smo benzin, nema izgovora!'' Pričao i o Vojvodini pred Partizan...

Autor: Darko Mitrović
subota 20.11.2021.
16:49
Izvor: Sportske.net

Poruka je jasna.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Za fudbalere Crvene zvezde je prvenstvena mini-pauza završena još u četvrtak, kada je slavila u Inđiji sa 1:0 i plasirala se u osminu finala Kupa Srbije, a u nedelju od 13 časova i 30 minuta imaće još jedno gostovanje, protiv Mladosti u Lučanima u okviru 17. kola Linglong Super lige Srbije.

Sutrašnji meč je na pres konferenciji ovog popodneva najavio trener crveno-belih Dejan Stanković. Ipak, na početku je imao potrebu da još nešto napomene.

''Pre svega, moram da uputim saučešće porodici Lale Nikolića sa čije sahrane upravo dolazim. On je bio legendarni ekonom reprezentacije, neko ko je ispratio i dočekao mnoge velike ljude i igrače kroz staž u nacionalnom timu, a njegov sin Nemanja je moj dobar prijatelj. Imalo je od njega šta da se čuje. Bio je i ostao legenda'', počeo je Stanković.

Kada je u pitanju duel u Lučanima, Stanković je svestan težine zadatka, ali od svojih igrača očekuje pobedu, po mogućstvo uz postignut gol u ranoj fazi utakmice.

''Završili smo Kup, znao sam da utakmica neće biti briljantna i nisam mogao realno da očekujem da će to biti tečna igra i efikasnost. Radili smo vredno na pauzi, spremali smo se za ciklus od devet utakmica koje igramo u ritmu četvrtak - nedelja.

Sipali smo benzin, sve u cilju pripreme za ritam koji nas očekuje. Nema izgovora sutra, iako nas čeka težak teren i neugodno gostovanje. Namučili smo se i na Marakani protiv njih dobivši ih 1:0, ali uz mnogo poteškoća.

Reč je o timu koji gaji isti stil igre već dugo, sa dosta presinga i 1 na 1 situacija po celom terenu. To je njihova taktika i odlika stručnog štaba. Radili smo analize, ponovićemo to sa ciljem da ih što više namučimo i što pre postignemo gol.

U takvom meču, rani pogodak na tvojoj strani ti olakšava posao. Mene je malo iznenadila Mladost sa lošim startom. Međutim, izdigli su se, vratili su im se neki igrači, sada su napravili niz dobrih rezultata, tako da nas čeka teško gostovanje'', poručuje Stanković.

On neće moći da računa na najjaču postavu, nedostajaće Sanogo, Nikolić, Dioni i Falko. Ostali su na raspolaganju, ali su i Kanga i kapiten Borjan neizvesni za sutrašnji meč.

''Situacija sa Kangom je takva da je stigao, ali mu je preminuo otac i dobio je podršku od svih nas, kao i vreme da bude s porodicom u tako teškom trenutku. Biće na raspolaganju, on ima želju da igra, jednostavno je takav, da se on pita uvek bi bio na terenu.

Situacija sa Borjanom je takva da je on stigao juče u toku dana i da ćemo se videti kasnije na treningu. Navikao je on na ovakav ritam, ali ćemo popričati, pa videti da li će braniti sutra'', objašnjava Stanković.

Navijači Crvene zvezde uzdaju se i u pomoć Vojvodine, od koje se nadaju da sutra iznenadi vodeći Partizan u Humskoj, s obzirom da je u prvom delu prvenstva osvojila bod na ''Marakani'', a u prošlom kolu je i pored poraza ponovo namučila aktuelnog šampiona.

''Znam koliko nam je teško bilo u  Novom Sadu i mogu da pričam o Vojvodini sa Đorđevićem na čelu. Ozbiljna ekipa, sistematski dobro namešteni na terenu, uvek spreman odgovor na kontru i polukontru, uz sjajan defanzivan blok. Ipak, ne gledamo druge. Sve zavisi od nas. Na nama je da donesemo tri boda za Beograd'', izjavio je Stanković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke