Stanković svestan Šahtjorove snage: "Ovakvog protivnika ćemo imati u LE!"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 31.01.2022.
17:30
Izvor: Sportske.net

Jaka provera Zvezde.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da je njegova ekipa kažnjena za napravljene greške u duelu sa Šahtjorom, ali da je provera protiv ukrajinskog tima bila uspešna.

Crvena zvezda je doživela poraz od šampiona Ukrajine od 3:2 i uprkos zaostatku od dva gola posle prvih 45 minuta, lako je moglo da bude izjednačeno na kraju. Dejan Stanković je žalio za promašenim penalom Milana Pavkova, ali je bio zadovoljan izdanjem svojih momaka, posebno u drugom delu meča.

"Zahtevna ekipa. Šahtjor ima ozbiljan kvalitet i tehnički i taktički. Nismo hteli da se vratimo da posed ponovo bude 80-20 za njih. Opet smo malo sporije ušli u utakmicu i to su neke taktičke, osnovne greške koje su se dogodile. Pogrešan poprečni pas, ne odemo na odbijenu... To su stvari koje su ispravljive. Mogli smo i mi da damo još neki gol, mogli su i oni. Ovo je bila i taktička i fizička utakmica. Hteli smo da igramo visoko, mislim da smo u tome uspeli. Znam trenera De Zerbija koji je jedan od revolucionara", rekao je Stanković.

Crvena zvezda bi u osmini finala lako mogla da dobije rivala sličnih, ako ne i boljih kvaliteta poput Šahtjorovih.

"Hajde da kažemo da je ovo taj nivo u osmini finala. Igrali su u grupi sa Realom i Interom, dva kiksa su imali protiv Šerifa. Sigurno je da im fali malo iskustva u tim velikim utakmicama, ali ovakvog protivnika ćemo sigurno imati", smatra Stanković.

Svoje viđeenje utakmice dao je i sportski direktor Šahtjora, legendarni Darijo Srna.

"Klasična utakmica za Zvezdu mnogo bitnija nego za nas zbog starta prvenstva. Sa naše strane mnogo tehnike, ali dobar meč. Pojačavamo se. Želimo da osvojimo prvenstvo i spremaćemo se u Ligi šampiona. Želim im mnogo sreće i mom prijatelju Dekiju koji radi izvrstan posao", poručio je Srna

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke