Stanković: "Teško nalazim reči... Spreman sam na svaku odluku kluba"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.08.2022.
23:51
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde nije dužio.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je spreman da prihvati sve posledice ukoliko klub odluči da je to najbolje za sve nakon eliminacije iz Lige šampiona.

Crvena zvezda je bila izuzetna u prvom delu, sve do poslednjih nekoliko trenutaka kada je skrivljen penal koji je Borjan ponišio odbranom, a potom Kangina greška za izjednačenje rivala.

"Splet okolnosti i dešavanja je sigurno uticao na naše drugo poluvreme. Kada primiš gol u poslednjoj sekundi, posle jednog poluvremena kada ti sve ide naruku. Sve je išlo kako je zamišljeno. Energetski smo mnogo pali posle prvog poluvremena. Donekle ih razumem da mentalno i fizički padneš posle takvog drugog poluvremena. Ne mogu mnogo toga da analiziram ali mogu samo da kažem da mi je mnogo žao. Splet okolnosti je takav kao iz horor filma da smo došli. Ne ostaje nam ništa nego da se zahvalimo našem 12. igraču – publici. Žao nam je što nismo uspeli da im vratimo prolazom u Ligu šampiona. Svi smo želeli jako i radili jako da do toga dožemo. Očekuje nas još dosta toga. Ovo je bolno, prevashodno za mene. Ne znam kako nalazim reči, ali nalazim nekako. To je život, to je fudbal, idemo dalje“, započeo je Stanković.

Pojedine fudbalere Crvene zvezde su već u prvom poluvremenu hvatali grčevi, a isto je bilo u drugom delu. O zdravlju svojih fudbalera, ali i svojoj budućnosti, Stanković je takože govorio.

"Bile su prinudne izmene. Imali smo problem pre utakmice sa Sanogom, pa smo ne znam ni ja kako uspeli da zalečimo. Pešić je imao problem sa ložom, Rodić je bio rovit, ali je igrao. To su bile neke prinudne izmene. Naravno, kada se ne napravi rezultat odmah slede razna pitanja. Da li sam ja za klupu Crvene zvezde, verovatno? Da li smo spremni, da li smo kvalitetni? To su pitanja na koje će klub najbolji dati odgovor. Ako je ovo ogroman neuspeh, ja sam spreman da prihvatim sve konsekvence. Nemam nikakav problem na bilo koju odluku kluba i navijača da prihvatim od srca jer sam dao sve od sebe“.

Izraelski tim je tokom dvomeča stvarao mnogo problema Crvenoj zvezdi kroz tranziciju na sredini i preko sjajnog Francija Pjeroa.

"Makabi je pripremljen na tranziciju i polutranziciju. Videli ste sami koliko je lopti uzeo protiv Dragovića i Milunovića koji su odigrali odličan meč. U prvom delu igre nije bilo tako koliko u drugom, a verovatno je tome razlog taj energetski pad", završio je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke